Digitaliseringsutvecklare Smarta hus

Distans | Kalmar

Är du nyfiken på IoT-system? Som digitaliseringsutvecklare inom smarta hus skapar du klimatsmarta, energieffektiva och automatiserade fastigheter.

Omfattning 300 YH-poäng (ca 1,5 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

1 augusti 2024

Gå till utbildningen

Sista ansökningsdatum

15 maj 2024

Om utbildningen

Bli expert på tekniska system i byggnader och hus: I den här utbildningen får du specialistkunskaper i anpassning och användning av tekniska system i byggnader för olika behov. Du lär dig övervaka allt från ventilation och ljus till temperatur och spänningsförluster från olika typer av appar. Andra områden vi går igenom är programmering och installation av IT, överordnade system och molntjänster för fastigheter.

Lär dig bygga system med hög IT-säkerhet: Fokus ligger också på att kunna skapa systemlösningar som ger mervärde för fastighetsägare och verksamhet. Ett viktigt mål i utbildningen är att kunna bygga system med hög IT-säkerhet och robusthet, och samtidigt förstå energieffektivisering och närvarostyrning av fastighetens funktioner. För att du snabbt ska komma i jobb efter utbildningen har vi tagit fram den i nära samarbete med arbetslivet – så att du säkert lär dig det du behöver i yrket.

Lärande i arbete – praktik på ett företag: Lärande i arbete är en viktig del av utbildningen där du är ute på en arbetsplats. Med hjälp av en handledare kommer du få testa på flera olika arbetsuppgifter som systematiskt elsäkerhetsarbete, installation av el- och styrutrustning, underhåll, användning av analoga givare och identifiering av reglersystem. LIA-perioderna är ett bra tillfälle att testa på det du lärt dig i utbildningen i praktiken.

Efter utbildningen: Efter avslutad utbildning har du kompetens att föreslå och implementera automations- och industriella IoT-system. På så sätt kan du vara med och skapa klimatsmarta, energieffektiva och automatiserade fastigheter. Du kommer kunna hjälpa till med allt från att säkerställa säkra och användarvänliga fastigheter genom automatisering till att hjälpa verksamheter med energieffektivisering och klimatsmarta byggnader.

Jobba som digitaliseringsutvecklare, säkerhetsteknikinstallatör eller konsult: Det finns flera tänkbara yrkesvägar efter examen. Exempel på yrken du kan jobba med är till exempel:
- Digitaliseringsutvecklare
- Säkerhetsteknikinstallatör
- Konsult inom fastighetsautomation
- IT/molntjänstutvecklare
- Teknisk eller projektledare inom nya system och installationer

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

Lernia Utbildning AB

Webbplats

E-post

Telefon