Internationell svetsspecialist

Distans | Trollhättan

👩‍🏭 Vill du fördjupa kunskaper efter några års erfarenhet? Internationella svetsspecialister erbjuds spännande möjligheter i tillverkningsindustrin.

Omfattning 240 YH-poäng (ca 1 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

1 augusti 2024

Gå till utbildningen

Sista ansökningsdatum

15 maj 2024

Om utbildningen

Är du redo att ta nästa steg i din karriär som Internationell Svetsspecialist? Vi har en perfekt heltidsutbildning på distans! I kombination med platsträffar kan vi erbjuda en perfekt balans mellan teoretiskt kunnande och praktiska färdigheter. Utbildningen vänder sig framför allt till erfarna svetsare med 3–5 års yrkeserfarenhet där du erbjuds djupare förståelse för olika svetsmetoder och material.

Du behöver ha tidigare yrkeserfarenhet: Som internationell svetsspecialist behöver du ha högre kompetens för att möta kraven inom svetsbranschen. En kvalificerad svetsare behöver till exempel kunna utföra oförstörande provning på nivå 1 och ha omfattande förståelse för svetsningens olika aspekter. Du behöver ha tre till fem års tidigare yrkeserfarenhet, beroende på tidigare utbildningsnivå, för att uppfylla Svetskommissionens förkunskapskrav.

Kombination av teori och praktik: Den här utbildningen är unik då den kombinerar teori och praktik på ett sätt som sällan finns tillgängligt i andra utbildningsformer. Utbildningen går på distans med lärarledda lektioner, seminarier och föreläsningar via webb och lärportal. Det blir även en del samarbete inom tillfälliga arbetsgrupper såväl som självständigt arbete utifrån olika uppgifter.

Efter godkänd examen har du möjlighet att arbeta både i Sverige och utomlands som en kompetent och eftertraktad Internationell Svetsspecialist. Vi vågar påstå att det är ett bra val att utbilda sig till internationell svetsare om man vill kunna få jobb på lång sikt. Därtill listas svetsare som ett yrke där konkurrensen är fortsatt mycket liten efter tillverkningsindustrin beräknas ha en fortsatt stor brist på arbetskraft även på längre sikt. Ta chansen att fortbilda dig för fler karriärvägar inom branschen!

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

Lernia Utbildning AB

Webbplats

E-post

Telefon