Hållbarhetsstrateg bygg

Distans | Växjö

Vill du driva en organisations hållbarhetsarbete för att uppnå målen i Agenda 2030. Utbilda dig till hållbarhetsstrateg med inriktning bygg!

Omfattning 400 YH-poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

26 augusti 2024

Gå till utbildningen

Sista ansökningsdatum

15 maj 2024

Om utbildningen

Är du en strategisk person som drivs av handling och brinner för att göra skillnad? Vill du ha en nyckelroll i att accelerera en organisations hållbarhetsarbete för att uppnå målen i Agenda 2030? Som hållbarhetsstrateg med inriktning mot byggbranschen arbetar du med en organisations strategiska och operativa utvecklingsarbete inom hållbar omställning. Detta är en eftertraktad och spännande roll där du ansvarar för att värdera, prioritera och implementera hållbara miljöval, med målet att skapa konkreta resultat. Hållbarhetsstrategen deltar ofta i projekt- och arbetsgrupper, håller i interna utbildningar och workshops samt utför omvärldsbevakning. En hållbarhetsstrateg arbetar vanligtvis nära ledningen.

Som hållbarhetsstrateg med inriktning bygg har du specialiserad kunskap om bland annat återvinning, återbruk, demontering, byggmaterials klimatpåverkan, samt hållbara leveranskedjor. Du har även rätt kompetens för att på ett affärsmässigt vis möta kunder, leverantörer och andra intressenter. Yrkesrollen passar dig som är strategisk, målinriktad och driven. Efter utbildningen kan du exempelvis arbeta på fastighetsbolag, byggentreprenörer, konsultfirmor och andra aktörer inom bygg- och anläggningsbranschen.

Din yrkesroll efter utbildningen kan vara:
- Hållbarhetskoordinator
- Hållbarhetssamordnare
- Hållbarhetsstrateg bygg

Allt fler organisationer inom bygg- och anläggningssektorn ställer om till en klimatneutral verksamhet. För att uppnå Sveriges hållbarhetsmål, och i förlängningen målen i Agenda 2030, är det viktigt att personer med rätt kunskap är med och driver arbetet. Därför är efterfrågan stor på hållbarhetstrateger med en specialisering inom bygg. Rekryteringsbehovet är spritt över hela Sverige, där både små och stora företag ser detta som en eftertraktad kompetens.

Ta ditt nästa karriärsteg hos oss på YH Akademin!

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

YH Akademin AB

Webbplats

E-post

Telefon