Robot- och robotsvetstekniker

Bunden | Ljungby

Den här utbildningen ger dig kunskaper inom robotteknik, produktionsutveckling och robotprogrammering och förbereder dig för att kunna bli en del av e

Omfattning 155 YH-poäng (ca 1,5 år)

Examen Ingen examen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 50%

Kvalifikationsnivå (SeQF) Inte nivåplacerad

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

1 augusti 2024

Gå till utbildningen

Sista ansökningsdatum

Kontakta utbildningsanordnaren

Om utbildningen

Om yrket som robottekniker
Efterfrågan av robottekniker inom industrin är idag stor och förväntas bli ännu större i och med den snabba utvecklingen mot automation och robotisering. Den här utbildningen har tillkommit på efterfrågan från företag som har svårt att rekrytera robot- och robotsvetstekniker med rätt kompetens och vänder sig till dig som idag arbetar inom industri och vill ta steget att bli robot- och svetsrobottekniker.Efterfrågan av robottekniker inom industrin är idag stor och förväntas bli ännu större i och med den snabba utvecklingen mot automation och robotisering. Den här utbildningen har tillkommit på efterfrågan från företag som har svårt att rekrytera robot- och robotsvetstekniker med rätt kompetens och vänder sig till dig som idag arbetar inom industri och vill ta steget att bli robot- och svetsrobottekniker.

Kombinera arbete och studier
Hela utbildningens upplägg och innehåll är skräddarsytt för att du ska kunna kombinera arbete med studier. Utbildningen kan med fördel genomföras i samarbete mellan dig och din arbetsgivare som en del i en kompetensutvecklingsinsats. Naturligtvis kan du också söka och genomföra utbildningen på egen hand.

Utbildningen bedrivs på halvfart under lite mer än ett år. Undervisningen koncentreras till två dagar per månad, däremellan krävs att du arbetar på egen hand med litteratur och kursuppgifter som kopplas till en arbetsplats. Utbildningsträffarna är förlagda till Ljungby.

I samspel med näringslivet
Utbildningen har tillkommit på efterfrågan från företag i regionen och hela utbildningen genomsyras av ett nära samarbete med arbetslivet.

Kursen Arbetsplatsförlagt arbete genomförs helt och hållet på en arbetsplats. Det kan ske på din ordinarie arbetsplats eller på ett fadderföretag.

Efter utbildningen kan du arbeta som
Industrirobotoperatör
Robotoperatör
Robotsvetsoperatör
Robotsvetstekniker
Robottekniker

Kurser
Produktionsutveckling 25 p
Industriautomation 25 p
Robotteknik 25 p
Programmering robotsvets 35 p
Arbetsplatsförlagt arbete (LIA) 45 p

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Montico Kompetensutveckling AB

Webbplats

Telefon