Produktionsteknik – Trä, möbel och inredning

Bunden | Nässjö

En utbildning för dig som vill vässa dina kunskaper inom produktionsteknik, produktionsledning och produktionsplanering inom trä, möbel och inredning.

Omfattning 300 YH-poäng (ca 1,5 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

26 augusti 2024

Gå till utbildningen

Öppen för sen anmälan

Sista ansökningsdatum

15 april 2024

Om utbildningen

Utbildningen Produktionsteknik - Trä, möbel och inredning passar dig som vill jobba i en ledande befattning inom träbranschen. Eter utbildningen kan du jobba som produktionstekniker, kvalitetstekniker, produktionsplanerare eller produktionsledare.

Utbildning är på tre terminer (300 yh poäng), och ger dig de kunskaper du behöver för att axla en ledande roll inom trä, möbel och inredningsbranschen. Den ger yrkeshögskoleexamen i Produktionsteknik – Trä, möbel och inredning.

Nyckelord i utbildningens olika kurser är ledarrollen, hållbarhet, cirkulär ekonomi och produktionsteknik.

Produktionsteknik trä, möbler och inredning är en av Tekniska högskolans yrkeshögskoleutbildningar, där Träcentrum i Nässjö är ansvarig för genomförandet.

Om du vill läsa mer om utbildningen är du välkommen att titta in på Träcentrums hemsida https://www.tracentrum.se/sv/utbildning/produktionsteknik-tra-mobel-och-inredning/. Där kan du via film möta utbildningsledare Håkan och ledningsgruppens ordförande Jonas.

Den här utbildningen är utformad i samarbete med företag i det regionala näringslivet. I ledningsgruppen för Produktionsteknik – Trä, möbel och inredning sitter bland annat representanter från WOG trä AB, Nobia, Itab, JeldWen, Ljungsåsa och Kinnarps. Chanserna till jobb efter utbildningen är goda. Näringslivssamverkan sker också via tex studiebesök och externa föreläsare.

Styrkan med yrkeshögskoleutbildningar är att företag inom branschen är med i hela ansökningsarbetet och ställer sig bakom behovet av ny arbetskraft inom området. Utbildningen styrs av en aktiv ledningsgrupp som är med hela vägen från marknadsföring och antagning till examination. Det är ledningsgruppen som beslutar om kursplaner och mål för utbildningen, allt för att innehållet i utbildningen skall matcha branschens behov.

Du kommer att vara schemalagd 3 dagar/vecka, det innebär att du som studerar har två dagars självstudier, vilket underlättar för dig som gärna vill jobba ett par dagar bredvid studierna och använda helgen för att läsa. Upplägget uppmuntrar även de företag som vill kompetenshöja befintlig personal samtidigt som de jobbar en del av veckan på befintlig tjänst. Vi hjälper er gärna med en bra lösning.

Våra yrkesutbildningar lägger stor vikt vid praktiska färdigheter och målet är att du ska vara väl förberedd för ditt kommande yrke och kunna få rätt arbete direkt efter utbildningen. Därför är en fjärdedel av utbildningen kopplade direkt mot företag via praktik i form av LIA (Lärande i arbete) och examensarbete. Det ger dig möjlighet att direkt få testa dina nyförvärvade kunskaper i verkligheten, samtidigt som du får viktiga kontakter i branschen.

Tekniska Högskolan i Jönköping, Jönköping University, är ansvarig utbildningsanordnare. Utbildningen genomförs i samarbete med Träcentrum i Nässjö.

Utbildningen är kostnadsfri och finansieras med statliga medel. Som studerande är du också berättigad till stöd från CSN.

Varje år antar vi fler än 20% av de sökande utifrån reell kompetens. Om du är intresserad av en utbildning, men har andra erfarenheter än de som listas i de formella behörighetskraven till utbildningen uppmanar vi dig att göra en ansökan och fylla i en komptenskartläggning. Läs mer under antagning på JU.SE/YH

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

Tekniska Högskolan i Jönköping AB

Webbplats

Telefon