Lönekonsult med systeminriktning

Bunden | Ljungby, Växjö

Utbildningen ger dig kunskaper inom lön, ekonomi och personalområdet i kombination med systemförståelse.

Omfattning 335 YH-poäng (ca 1,5 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

1 augusti 2024

Gå till utbildningen

Sista ansökningsdatum

Kontakta utbildningsanordnaren

Om utbildningen

Efterfrågan på specialistkunskaper inom löneområdet i kombination med systemförståelse är idag stor. Den här utbildningen ger dig kunskaper inom lön, ekonomi och personalområdet samtidigt som du förbereds på att kunna arbeta konsultativt och möta framtidens krav på effektivisering och användning av system på ett smart sätt.

Den moderna löneprocessen i kombination med alltmer komplexa lagar och regler, self-service och ökad globalisering ställer ökade krav på lönekonsulten, som får en alltmer strategisk och coachande roll. Systemkunskap blir allt viktigare när arbetsuppgifter automatiseras och enklare arbetsuppgifter ersätts av mer kvalificerade, där lönekonsulten har en viktig roll i att driva förändrings- och förbättringsarbete samt utbilda användare i systemet och lönearbetets processer.

Yrkesroll efter utbildningen
För dig som studerar till lönekonsult finns stora möjligheter att forma din egen karriär. Lön betalas ut i alla branscher och du kan jobba i offentlig verksamhet eller privat, med löneuppdrag inhouse eller via outsourcing, på ett litet eller stort företag. Kanske vill du jobba med support eller med systemförvaltning av lönesystem? På sikt kanske du vill starta en egen lönebyrå? Möjligheterna är många!

Under utbildningen kommer du att göra studiebesök, möta gästföreläsare, genomföra kursuppgifter i samarbetet med arbetsplatser och delta i arbetet på en arbetsplats under sammanlagt 14 veckor, så kallad LIA (Lärande i arbete).
Under utbildningens sista del, har du möjlighet att välja om du vill inrikta din sista praktikperiod (LIA) och ditt examensarbete mer mot systemförvaltning eller lönehantering, beroende på hur du vill forma din karriär efter studierna.

Upplägg
Utbildningen kan läsas i Växjö eller Ljungby. Båda utbildningsorterna har två till tre undervisningsförlagda dagar per vecka. Övrig tid är grupparbeten och självstudier.
I Ljungby sker en stor del av den platsförlagda undervisningen via Videokonferens. Du träffar dina studiekamrater i en lektionssal på Centrum för informationslogistik (CIL) och du kommunicerar med läraren via högtalare och mikrofon. Vissa utbildningsträffar är gemensamma för båda orterna.

Utbildningen uppfyller de teoretiska kunskapskrav som branschorganisationen SRF konsult ställer på auktorisation. Mer information om hur du blir Auktoriserad lönekonsult hittar du på: www.srfkonsult.se

Kurser
Lönehantering, grundkurs, 35p
Arbetsrätt, 30p
Lönesystem, 15p
Lönehantering, fördjupningskurs, 45p
Redovisning, 20p
Personalekonomi, 20p
Lärande i arbete (LIA) 1, 40p
Kommunikation i teori och praktik, 20p
Löneengelska, 10p
Personalarbetets innehåll och processer 20p
Systemförvaltning för lönekonsulter, 20 p
Lärande i arbete (LIA) 2, 30p
Examensarbete, 20p

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Montico Kompetensutveckling AB

Webbplats

Telefon