Specialistutbildad undersköterska - multisjuklighet/palliativ vård

Distans | Vänersborg

Arbetar du inom vård och omsorg, vill göra skillnad och vill skaffa dig värdefull och efterfrågad specialistkunskap? Sök! Vi har några platser kvar.

Omfattning 200 YH-poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 50%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

1 augusti 2024

Gå till utbildningen

Sista ansökningsdatum

Kontakta utbildningsanordnaren

Om utbildningen

SKR (Sveriges Kommuner och Regioner) tillsammans med arbetsgivare ser behovet av specialiserade undersköterskor inom olika områden. Arbetet pågår nationellt inom regionerna med så kallade karriärstegar för undersköterskor. Denna inriktning ger specialiserade kompetenser inom multisjuklighet och palliativ vård/omsorg.

Du har efter avslutad utbildning kompetenser i att ge personcentrerad vård och omsorg till personer med multisjuklighet samt inom palliativ vård. Efter examen har du kompetenser för att självständigt genomföra handledarsamtal och kollegial handledning på din arbetsplats. Du kan också tillämpa välfärdsteknologin utifrån lagar och föreskrifter. Nytt för i år är kursen "Förändringsarbete, kvalitetsverktyg och hållbar utveckling" som resulterar i ett examensarbete med inriktning förbättringsarbete.

Större delen av utbildningen sker på distans med digitala träffar. Varje termin ses vi på utbildningsorten under 2-3 dagar.

Vår utbildning är prioriterad, vilket innebär att din arbetsgivare är berättigad för statligt stöd (ekonomisk ersättning) för dig, under studietiden, så att du kan få tid för dina studier. Se länken: https://statsbidrag.socialstyrelsen.se/kommuner/statsbidrag-till-kommunerna-for-att-oka-specialistunderskoterskekompetens-inom-vard-och-omsorg-om-aldre-samt-vard-och-omsorg-om-personer-med-demenssjukdom/?utm_campaign=nyhetsbrev230328&utm_medium=email&utm_source=apsis

Om du är nyfiken på utbildningen och vill veta mer är du välkommen att kontakta utbildningsledaren enligt kontaktuppgifterna, eller varför inte fråga en studerande direkt?
Skriv till våra studerande genom att maila till fragayhstuderande@kunskapsforbundet.se

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

Kunskapsförbundet Väst, Vuxenutbildningen