Teknikinformatör

Distans | Göteborg

Vill du jobba med att förklara ny teknik och hur den ska användas på rätt sätt? Då är rollen som teknikinformatör något för dig!

Omfattning 230 YH-poäng (ca 1 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

14 augusti 2023

Ansök på folkuniversitetet.se

Sista ansökningsdatum

11 april 2023

Fler starter

12 augusti 2024

Om utbildningen

Som teknikinformatör tar du fram och utvecklar manualer, beskrivningar och information om olika typer av tekniska produkter och tjänster. Ditt mål ligger i att förstå vem som skall använda produkten och hur och utifrån det skapa en instruktion som på ett tydligt sätt hjälper personen uppnå sitt mål och kanske lite till. Tydlighet, lyhördhet och ett öga för både helheten och detaljerna är a och o för att lyckas i yrkesrollen.
Du kan arbeta i en mängd olika branscher med både nationella och internationella kunder och du kan ha titlar som:
• teknikinformatör
• teknisk skribent
• kommunikatör
• informationsdesigner
• informationsutvecklare

Utbildningen är på distans under ett år och du kommer att studera individuellt, men även vara en del av en studiegrupp som arbetar tillsammans med vissa uppgifter. Du kommer att vara med om några föreläsningar på plats, föreläsningar på distans, självstudier, inlämningar, handledning, diskussioner med andra deltagare etc. Några kommer redan ha erfarenhet av teknikinformation, andra kommer vara helt nya och tillsammans kommer ni hjälpa varandra framåt mot er examen som är nyckeln till ert framtida yrke.
Under utbildningen kommer du lära dig hantera program som FrameMaker, XML editor, InDesign, Illustrator, CAD med flera. Du kommer också få lära dig mer om projektledning, regelverk och säkerhet, illustration, informationsstrukturer, samt teknisk engelska.
Du kommer också göra praktik, Lärande i arbete, på en arbetsplats där du kommer få möjlighet att använda de kunskaper du fått under kurserna. Det är också ett utmärkt tillfälle att knyta kontakter med arbetslivet.
Efter utbildningen kommer du kunna söka arbete inom många olika branscher. Den vanligaste anställningsformen är som konsult i ett teknik- eller it-bolag med uppdrag mot externa kunder. Men du kan även söka anställning inom industri och medicinteknik som många gånger har egna tekniska informatörer som blir experter på tekniken och användningen av deras produkter och tjänster.

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

Folkuniversitetet Kursverksamheten vid Göteborgs universitet