Tandsköterska

Bunden | Östersund

Gå en utbildning som leder till jobb! Läs till tandsköterska om du vill arbeta i team och ha nära kundkontakt. Du är varmt välkommen till Östersund!

Omfattning 325 YH-poäng (ca 1,5 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

6 november 2023

Gå till utbildningen

Sista ansökningsdatum

13 augusti 2023

Fler starter

1 augusti 2024

Om utbildningen

Gå en utbildning som leder till jobb. Folkuniversitetets yrkeshögskoleutbildningar tas fram tillsammans med arbetslivet och ger dig den kompetens som efterfrågas av arbetsgivare. Den aktiva ledningsgruppen som består av representanter från branschen säkerställer att du som studerande får de bästa förutsättningarna för att stå redo när arbetslivet ska välkomna dig!

Yrket
Tandsköterska är ett serviceyrke med mycket patientkontakt. Du assisterar vid undersökningar och behandlingar av patienter men även självständighet arbete förekommer. Du kommer att arbeta problemlösande med kunden i fokus tillsammans med både tandläkare och tandhygienister. Du kan arbeta inom allmäntandvården eller hos specialisttandvården. Du kan vara anställd av en region eller hos en privat klinik.

Du och framtidsutsikter
Just nu väntas många pensionsavgångar inom yrket och efterfrågan på tandsköterskor är därför stor. Om du har god samarbetsförmåga, tycker om att arbeta i Team men däremellan självständigt, om du trivs med att hitta lösningar, har ett gott ordningssinne och trivs i ett serviceyrke - tveka inte att söka utbildningen.

Platsbunden utbildning i Östersund
Utbildningen är 1,5 år lång, på heltid. Utbildningen är platsbunden i Östersund och vi välkomnar dig till en mindre studentstad som erbjuder både bostadsgaranti för YH-studerande samt ett aktivt frilufts- och kulturutbud. Såväl sommar- som vintertid. Många studerande känner sig snabbt hemma här och njuter, inte minst av den femte årstiden - vårvintern.

Innehåll
Utbildningen delas in i flera olika kurser där varje kurs betygsätts. Kursernas innehåll bestäms nationellt och vi planerar ordningen på dem så att inlärningen främjas på bästa sätt. I utbildningen ingår totalt 16 veckors LIA (= betygsgrundande praktik; lärande i arbete) Det är en viktig del av utbildningen och fördelas på tre perioder så att teori och praktik varvas. På så sätt kan du direkt tillämpa dina kunskaper i verkligheten. Kursöversikt i bokstavsordning:
* Anatomi, anestesi och farmakologi
* Etik, bemötande och kommunikation
* Examensarbete
* Lärande i arbete 1
* Lärande i arbete 2
* Lärande i arbete 3
* Material, miljö och hantering av farligt avfall
* Odontologi 1
* Odontologi 2
* Oral hälsa 1
* Oral hälsa 2
* Tandvårdens verksamhet och organisation
* Vårdhygien och smittskydd

Examen
Efter fullgjord utbildning får du en yrkeshögskoleexamen Tandsköterska.


Vi står redo att hälsa dig välkommen till YH-utbildningen tandsköterska, till Folkuniversitetet och till Östersund!

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

Folkuniversitetet – Kursverksamheten vid Umeå Universitet