Specialistutbildad undersköterska inom demens

Distans | Sollentuna

Vill du vara den som gör skillnad i vården och omsorgen av personer med demenssjukdom?

Omfattning 200 YH-poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska

Studietakt 50%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

1 augusti 2024

Gå till utbildningen

Sista ansökningsdatum

Kontakta utbildningsanordnaren

Om utbildningen

Vill du vara den som gör skillnad i demensvården? Utbildningen kommer att ge dig som är undersköterska och redan har en del erfarenhet inom området en yrkeshögskoleexamen med kunskaper, färdigheter och kompetenser som gör dig till en efterfrågad resurs i arbetslivet.

Att arbeta med personer med kognitiva svårigheter kräver stor kunskap och förståelse. Du kommer att fördjupa dig i olika demenssjukdomar och på vilket sätt du kan bidra till ett ökat välbefinnande och delaktighet för personen utifrån ett personcentrerat förhållningssätt.

Du kommer att få nya insikter på vilket sätt ditt och dina kollegors agerande påverkar personen med demens. Du får också färdigheter i bemötande och kommunikation i samarbete med den enskilde och närstående för att främja en meningsfull vardag.

Du får kompetenser för att kunna agera som resursperson till personen med demens, närstående, studerande och kollegor. Efter utbildningen ska du även ha kompetenser för att kunna medverka i olika projekt i verksamheten.

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

Consensum YH S