Specialistundersköterska Demensvård

Distans | Örebro

Är du undersköterska och vill specialisera dig inom demensvård? Utbildningen ger dig kompetensen att möta och hjälpa människor med demenssjukdom.

Omfattning 235 YH-poäng (ca 2,5 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska

Studietakt 50%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

1 augusti 2024

Gå till utbildningen

Sista ansökningsdatum

Kontakta utbildningsanordnaren

Om utbildningen

Det här är en yrkeshögskoleutbildning för dig som är undersköterska, och som vill specialisera dig inom demensvård. Utbildningen ger dig kompetensen att på ett professionellt sätt möta och hjälpa människor med demenssjukdom.

Antalet människor som drabbas av demenssjukdom ökar för varje år. Det gör att behovet av vårdpersonal med specialistkompetens är stort, och blir allt större.
Den här utbildningen riktar sig till dig som vill vara med och göra skillnad i den framtida demensvården. Du arbetar förmodligen redan idag inom vården och vill utveckla din kompetens inom området. Som färdig specialistundersköterska har du stora möjligheter att göra karriär inom området.

Efter avslutad utbildning kommer du ha kompetens att bemöta, kommunicera, stödja och samarbeta med personer med demenssjukdom och kognitiv funktionsnedsättning. Du kommer även ha de kompetenser som krävs för att medverka i och driva olika förbättringsprojekt för att öka kvalitén i demensvården.
Efter utbildningen kan du arbeta som Specialistundersköterska – demensvård.

Studierna är på halvtid och bedrivs på distans. Utbildningen startar upp med tvåobligatoriska närträffar på Campus Risbergska i Örebro. Utöver studierna på distans så sker det kontinuerligt närträffar på skolan.
I utbildningen ingår även LIA (lärande i arbete) i fyra veckor. Då är utbildningen förlagd på en arbetsplats. Dessa veckor läser du på heltid på arbetsplatsen. Du förväntas delta på närträffarna och följa arbetsplatsens tider vid LIA.

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

Örebro kommun Yrkesutbildningscenter