Professional Video Editor

Bunden | Stockholm

Du redigerar videoinnehåll som informerar, underhåller eller påverkerar med hjälp av video, ljud och grafik.

Omfattning 325 YH-poäng (ca 1,5 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

1 augusti 2024

Gå till utbildningen

Sista ansökningsdatum

Kontakta utbildningsanordnaren

Om utbildningen

För dig som vill arbeta med att berätta historier med hjälp av video, ljud och grafik.

Att arbeta som Professional Video Editor innebär att du jobbar med storytelling och redigerar videoinnehåll som informerar, underhåller eller påverkar i olika plattformar. Utbildningen ger dig kompetens att redigera filmat material för tv, reklamfilm, webb, mobil och till viss del filmproduktion.

Vad får jag lära mig?
Professional Video Editor ger dig specialiserade kunskaper inom allt det teoretiska och framförallt praktiska som med ett samlingsnamn kallas postproduktion. Utbildningen kombinerar kurser inom videoredigering, dramaturgi/storytelling, ljud samt grafisk animation. Kurserna matchar den snabba digitala utvecklingen på arbetsmarknaden. Du lär dig hantera media och alla de programvaror som omgärdar en efterbearbetningsprocess.

Brist på redigerare
Det visuella berättandet växer explosionsartat och det råder idag en brist på kompetenta redigerare. Utbildningen Professional Video Editor är sammansatt för att motsvara exakt de kvalitetskrav som branschen ställer. Detta innebär att det finns goda förutsättningar för att du har ett jobb efter examen.

Praktikperioder
Ungefär en tredjedel av studietiden gör du praktik på någon av de ledande företagen i branschen. Det ger dig möjlighet att utveckla din kompetens och skapa ett stort nätverk.

9 av 10 får jobb
Vi är en av få yrkeshögskolor som är kvalitetsauktoriserade. Vilket är en trygghet för dig som studerar här. Enligt uppgifter från YH-myndigheten har ungefär 9 av 10 ett kvalificerat jobb när de tar examen från en YH-utbildning.

Nära samarbete med branschen
Medieinstitutet har ett tätt samarbete med några av branschens främsta föreläsare och lärare. Det sitter även flera välkända företag med i utbildningens ledningsgrupp.

Kostnadsfri och CSN-berättigad
Det kostar inget att gå utbildningen men eventuella utgifter för läroböcker kan förekomma. Utbildning berättigar till både lån och stöd från Centrala Studiestödsnämden (CSN). Se filmen om studiemedel

Vi följer riktlinjerna från FHM
Utbildningen genomförs utifrån de riktlinjer och råd som gäller från Folkhälsomyndigheten.

Efter examen kommer du bland annat att kunna arbeta som:
• Professional Video Editor
• Efterbearbetningsspecialist
• Redigerare
• Grafiker och animatör
• Colorist
• Digital Intake Technican (DIT)

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

Medieinstitutet i Sverige AB