Online Video Producer

Bunden | Stockholm

Utbildningen innehåller kurser inom produktionsteknik (foto, ljus, ljud och klippning), marknadsföring, distribution och konceptutveckling.

Omfattning 320 YH-poäng (ca 1,5 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

1 augusti 2024

Gå till utbildningen

Sista ansökningsdatum

Kontakta utbildningsanordnaren

Om utbildningen

Utbildningen Online Video Producer är framtagen för dig som vill ha specialiserade kunskaper inom produktion av rörlig video och hur man marknadsför dem i digitala mediekanaler.

Utbildningen innehåller bland annat kurser inom produktionsteknik (foto, ljus, ljud och klippning), marknadsföring, distribution och konceptutveckling med fokus på digitala plattformar. Du kommer bland annat lära dig redigera i Premiere pro samt arbeta med After Effects. Du kommer även lära dig producera material med både GH5-kameror samt mobiltelefoner.

Vad gör en Online Video Producer?
I dagens mediesamhälle är online video en naturlig del av vår vardag. Vi tittar ständigt på filmer i våra mobiler, plattor och datorer. Som Online Video Producer är det ditt arbete att filma och klippa video men även kunna marknadsföra den, både via ägda, köpta och förtjänade media. För att lyckas i din yrkesroll behöver du vara social och kunna arbeta i grupp.

I utbildningen ingår bland annat:
• Produktion, inspelning, kamera, ljud och ljus – produktion av rörligt material, fotografisk teknik kombinerat med konstnärlig vision och storytelling.
• Marknadskommunikation och marknadsföring – både i teorin, strategiskt och operativt.
• Online distribution – hur fungerar ägd, köpt och förtjänad media? Hur arbetar man med sociala medier, beteenden online och distributionsstrategier?
• Postproduktion för digitala plattformar – redigering och klippning av digital video med olika programvaror. Du lär dig att skapa content i rätt format för rätt plattform. Att kunna använda dramaturgiska och tekniska processer inom efterbearbetning.
• Konceptutveckling online video – Hur berättar man en historia online för sin målgrupp? Du lär dig utveckla olika koncept beroende på digital kanal. Vad är branded content och vilka verktyg och metoder finns för att skapa dramaturgi.

Praktikperioder
Ungefär en tredjedel av studietiden gör du praktik på någon av de ledande företagen i branschen. Det ger dig möjlighet att utveckla din kompetens och skapa ett stort nätverk.

9 av 10 får jobb
Vi är en av få yrkeshögskolor som är kvalitetsauktoriserade. Vilket är en trygghet för dig som studerar här. Enligt uppgifter från YH-myndigheten har ungefär 9 av 10 ett kvalificerat jobb när de tar examen från en YH-utbildning.

Nära samarbete med branschen
Medieinstitutet har ett tätt samarbete med några av branschens främsta föreläsare och lärare. Det sitter även flera välkända företag med i utbildningens ledningsgrupp.

Kostnadsfri och CSN-berättigad
Det kostar inget att gå utbildningen men eventuella utgifter för läroböcker kan förekomma. Utbildning berättigar till både lån och stöd från Centrala Studiestödsnämden (CSN). Se filmen om studiemedel

Vi följer riktlinjerna från FHM
Utbildningen genomförs utifrån de riktlinjer och råd som gäller från Folkhälsomyndigheten.

Efter examen kommer du bland annat att kunna arbeta som:
• Online Video Producer
• Webproducent onlinevideo
• Influencer- & Youtube-producent
• Digital och sociala medier marknadsförare med fokus på video
• Producent beställningsfilm, informationsfilm, utbildningsfilm, reklamfilm

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

Medieinstitutet i Sverige AB