Mjukvarutestare

Bunden | Örebro

Det är stor brist på kunniga mjukvarutestare. Bli en efterfrågad specialist inom test och kvalitetssäkring av system och produkter!

Omfattning 325 YH-poäng (ca 1,5 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

1 augusti 2024

Gå till utbildningen

Sista ansökningsdatum

Kontakta utbildningsanordnaren

Om utbildningen

Idag sker det mesta digitalt och företag världen över är helt beroende av välfungerande IT-rutiner. Test och kvalitetssäkring av system och produkter är därför en väsentlig del av den digitala vardagen. Som mjukvarutestare genomför du bland annat tester, buggrapportering och felsökning, så att systemet och program fungerar som de ska.

Denna 1,5 år långa yrkeshögskoleutbildning gör dig till professionell mjukvarutestare med god praktisk kompetens. Under utbildningen lär du dig utföra tester, buggsökning och felsökning. Vidare lär du dig arbeta utifrån kravspecifikationer samt hantera buggrapportering.

Utbildningen är framtagen tillsammans med IT-företag som använder testning i deras dagliga verksamhet, vilket gör utbildningen mycket aktuell och korrelerar med behoven på arbetsmarknaden.

EFTER EXAMEN
Efter examen kan du bland annat arbeta som:

Testare
Testledare
Testdesigner
Testspecialist
Kvalitetssäkrare

_________________________________________________________

OM EC UTBILDNING

EC Utbildning är specialiserade på att erbjuda Yh-utbildningar inom avancerad IT i nära samarbete med företag i branschen. Här får du en Yh-utbildning som överensstämmer med företagens behov. Syftet med våra utbildningar är att du snabbt ska kunna få jobb inom IT-området och på så sätt vara med och utveckla morgondagen!

En stor del av utbildningen hos EC Utbildning består av LIA (praktik) som du genomför ute på företag. LIA är en helt unik chans att få pröva dina nya kunskaper på riktigt, innan det är skarpt läge.

_________________________________________________________

EC STREAM - STUDERA VAR DU VILL

Du streamar troligtvis redan dina serier och din musik, varför inte också din utbildning? Med EC Stream vill vi ta det bästa av båda världar och ge dig möjlighet att själv bestämma var du vill studera. Detta innebär att du kan välja att ta del av utbildningen i skolan eller välja att följa lektionerna digitalt via livestreaming.

Mer information om EC Stream finns att hitta på vår hemsida.

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

EC Utbildning AB Örebro