Leveldesigner

Bunden | Malmö

Drömmer du om att bli framtidens spelutvecklare? Som Leveldesigner skapar du världar och gör att spelaren får en minnesvärd och rolig upplevelse!

Omfattning 550 YH-poäng (ca 3 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

26 augusti 2024

Gå till utbildningen

Sista ansökningsdatum

Kontakta utbildningsanordnaren

Om utbildningen

Som leveldesigner så älskar du att skapa flödet i banor där du sätter spelaren i fokus. Du komponerar världar för att ge spelaren en minnesvärd och rolig upplevelse.

Genom utbildningen får du insikt i spelmotorns tekniska förutsättningar och hur du kan skripta enklare system för att blåsa liv i din skapelse. Du är en problemlösare som samarbetar tätt med andra yrkesroller för att binda samman spelvärlden. Med andra ord är du en arkitekt som gillar att vara en del i något större och samarbeta för att få alla komponenter att fungera.

På utbildningen des du möjlighet att specialisera dig inom olika områden. Utöver den klassiska leveldesignern, finns det även utrymme att fördjupa sig och inrikta sig till bland annat Technical Designer eller World Designer.

Under utbildningen bygger du som studerande på utbildningen åtta spel tillsammans med de andra disciplinerna på skolan. Detta ger dig en värdefull insikt kring vad det innebär att samarbeta med andra yrkesroller och du får en god förståelse för de möjligheter och utmaningar andra yrkesroller kan möta i arbetet med att skapa ett spel. Gemensamt för all spelutveckling är att den sker tvärdisciplinärt och agilt. En tredjedel av utbildningen är LiA – praktik på ett spelföretag där du får använda de kunskaper du förvärvat under tiden på skola

OM SKOLAN

The Game Assembly – utsedd till en av världens främsta spelskolor – har utbildat framtidens spelutvecklare sedan 2008. TGA är en yrkeshögskola som bedriver utbildningarna i nära samarbete med spelbranschen och är idag är en viktig aktör för att förse den svenska och internationella branschen med talangfulla medarbetare.

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

TGA Utbildning AB