Key Account Manager

Distans | Linköping

Vidareutbildningen för dig som arbetar som företagsförsäljare inom B2B och vill vidare i karriären.

Omfattning 200 YH-poäng (ca 1 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

2 september 2024

Gå till utbildningen

Öppen för sen anmälan

Sista ansökningsdatum

17 april 2024

Om utbildningen

Är du kommunikativ och har god förmåga att bygga relationer? Ta då steget och vidareutbilda dig till Key Account Manager. Efter ett års distansstudier är du specialist på att arbeta med och utveckla företagets nyckelkunder. Genom goda, långsiktiga och lönsamma relationer, och med både kunden och företagets bästa i fokus, skapar du tillväxt och goda resultat åt båda parter.

VAD ARBETAR DU MED?
Inom Key Account Management (KAM) arbetar du med strategisk försäljning. På ett kvalificerat, proaktivt och kreativt sätt kan du bedriva en kundfokuserad verksamhet. Du utvecklar både din och kundens konkurrenskraft och du har mycket goda kunskaper inom komplex försäljning, t.ex. affärsjuridik, avtal, ekonomi och finansiell planering.

Som KAM stärker du ett företags position på marknaden genom till exempel behovsanalys, strategisk marknadsföring och omvärldsanalys. Många av dagens företag har engelska som koncernspråk. På ett professionellt sätt bemästrar du språket i bland annat affärskorrespondens, möten och förhandlingar, interna affärsmöten, presentationsteknik och affärstermer.

I din yrkesroll har du ett brett kontaktnät, och fungerar som en brygga mellan kunden och olika samarbetspartners. Du är också en viktig kunskapsresurs, inte bara när det gäller säljarbete, utan också andra processer inom din, kundens och era samarbetspartners verksamhet.

KAM handlar mycket om att se dina nyckelkunders behov och utmaningar ur ett helhetsperspektiv, samt att kunna bemöta och överträffa deras förväntningar. Efter examen har du de färdigheter och verktyg som behövs för att arbeta strategiskt, långsiktigt och lönsamt med KAM.

Företag, stora som små, och inom alla typer av branscher är i behov av personer med kompetens som kan driva företaget framåt. Det tillsammans med goda kundrelationer blir en allt viktigare konkurrensfördel. Som Key Account Manager kan du affärsutveckla en verksamhet och du har lönsamhetsoptimering för både kund och det egna företaget i fokus. Förutom att arbeta som KAM, kan du jobba som storkundsansvarig och nyckelkundsansvarig. Möjligheten till jobb är goda, speciellt om man har försäljningsvana i kombination med eftergymnasial utbildning.

ATT STUDERA PÅ DISTANS
Att studera på distans innebär stor frihet, och också stort eget ansvar. Du kan till viss del själv välja när du ska studera, men du måste alltid vara uppdaterad på aktuella datum. Programmet är en heltidsutbildning och du får räkna med att lägga ca 40 tim/vecka på studier. Du och dina klasskamrater kan ibland arbeta i grupp online och här får ni själva komma överens om när det passar er bäst att arbeta tillsammans. Utbildningen är till största delen webbaserad och innehåller även fysiska träffar i Linköping, som bla kan innehålla praktiska övningar, tentamen och grupparbeten.

SAMARBETE MED ARBETSLIVET
Vi har ett starkt samarbete med arbetslivet, och tillsammans med dem har vi utvecklat denna utbildning. Utbildningen ger dig de kunskaper som företagen efterfrågar när de ska anställa Key Account Manager. Detta ger dig ett nätverk med företag i behov av säljare och du blir mycket attraktiv på arbetsmarknaden. Vi samarbetar med Poolia, Releasy, Verisure, Office Management, TaxiCaller, OEM Automatic och Agricam.

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

TUC Sweden AB - Yrkeshögskola

Webbplats

Telefon