Internationell designer inom textil/mode/funktion

Bunden | Borås

Nordiska Textilakademins designutbildning riktar sig till Dig som vill arbeta som designer och skapa produkter för den mer medvetna modekonsumenten.

Omfattning 400 YH-poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

1 september 2024

Gå till utbildningen

Sista ansökningsdatum

Kontakta utbildningsanordnaren

Om utbildningen

Textildesignerns känsla för färg och form, tillsammans med insikter och kunskap om de faktorer som styr mode och trender idag är framgångsfaktorn för textila företag.

Under programmet utvecklas din kreativa förmåga liksom din känsla för den cirkulära produktutvecklingsprocessen. Detta är YH-utbildningen för dig som vill skapa produkter och göra hållbara val genom hela kedjan.

Samarbetet med näringslivet är fundamentet i Nordiska Textilakademins utbildningsmetod. All undervisning sker av lärare som själva arbetar i branschen, var och en specialist inom sitt område. Undervisningen präglas av direkt koppling mellan teori och praktik. Du kommer under programmet att arbeta med verkliga uppdrag och kunder, detta ger dig en bred kompetens och hög anställningsbarhet. För att få praktisk erfarenhet och för att utveckla och fördjupa dina specifika kompetenser är 1/4 av programmet arbetsplatsförlagd praktik/lärande i arbete (LIA).

När du studerar hos oss på Nordiska Textilakademin får du möjlighet att åka på produktions-, mäss- och trendresor i Europa där du själv får möjlighet att styra delar av innehållet utifrån en studerandebudget.

Läs mer på vår hemsida.

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

Stiftelsen PROTEKO - Nordiska Textilakademin