Driftansvarig hotell

Bunden | Göteborg

Brinner du för serviceyrket och är redo att ta dig an en ledarroll?

Omfattning 210 YH-poäng (ca 1 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

26 augusti 2024

Gå till utbildningen

Sista ansökningsdatum

Kontakta utbildningsanordnaren

Om utbildningen

Driftansvarig hotell

Brinner du för serviceyrket och är redo att ta dig an en ledarroll? Den här utbildningen förbereder dig för att axla en ansvarsbefattning inom hotellbranschen. Under ett intensivt år får du lära dig att arbeta som ansvarig för en eller flera avdelningar med fokus på lönsamhet och hållbarhet. Utbildningen ger dig också verktyg inom ledarskap, service, bemötande och kommunikation – allt en god ledare behöver kunna.

Har du bestämt dig för att satsa på en karriär som ledare inom hotell- och servicebranschen? Som driftansvarig har du en flexibel arbetsroll där du ofta är ansvarig för flera avdelningar som exempelvis reception, konferens, Housekeeping och bokning. Utbildningen ger dig specialiserade kunskaper inom Management, affärsekonomi, Revenue Management, digitala medier, kommunikation, gäst- och servicepsykologi och hållbarhet. Du tränas i att ta ansvar, leda en personalgrupp och göra ekonomisk planering anpassat till din kommande yrkesroll.

Efter utbildningen är du redo för en ansvarsbefattning inom hotell- och servicebranschen. Du kan exempelvis arbeta som ansvarig inom Guest Service, driftansvarig inom reception, konferens och Housekeeping, eller sälj- och bokningsansvarig. Förutom hotell kan din framtida arbetsplats vara inom företagsreception, Co-Working, kontorshotell, vandrarhem/bed and breakfast, bokningsbolag eller på event och mässor.

KURSER
5 poäng motsvarar en veckas heltidsstudier.
Branschekonomi 15 p
Digitala medier och kommunikation 30 p
Examensarbete 10 p
Food & Beverage 10 p
Gäst- och servicepsykologi 10 p
Housekeeping 10 p
Lärande i arbete LIA 50 p
Management 20 p
Marknadsföring, försäljning och Revenue Management 20 p
Reception och konferens 25 p
Turismkunskap och hållbar utveckling 10 p
Totalt 210 Yh poäng

STUDIEUPPLÄGG OCH EXAMEN
Utbildningen är ettårig, platsbunden med vissa delar digitalt och går på heltid. Undervisningen varierar mycket och består bland annat av prov, projektarbeten (individuellt eller i grupp), föreläsningar, seminarier och studiebesök.
Vi samarbetar med näringslivet och de flesta föreläsare, lärare, handledare, mentorer är yrkesverksamma inom branschen.
Utbildningen leder till en yrkeshögskoleexamen.

SAMARBETE MED ARBETSLIVET
Vi har tätt samarbete med företag och organisationer i branschen, som bland annat deltar i utbildningens ledningsgrupp, föreläser och tar emot studerande på LIA (praktik). Ledningsgruppen ser till att utbildningens innehåll, håller en hög nivå och ger dig rätt kompetens.

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

Göteborgs Stad, Yrgo