BI-Analyst med AI-kompetens

Distans | Trollhättan

Som Business Intelligence analyst använder du data för att skapa kvalificerade underlag som hjälper uppdragsgivare att fatta strategiska affärsbeslut.

Omfattning 400 YH-poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

1 januari 2024

Ansök på ya.se

Sista ansökningsdatum

Kontakta utbildningsanordnaren

Fler starter

1 januari 2025

Om utbildningen

I den här rollen jobbar du nära verksamheten och fokuserar till stor del på att analysera data och rapporter som kan bli rådgivande för företagsledningar och andra beslutsfattare.  
Arbetsuppgifter kan vara att samla in och renodla affärsdata, så som försäljningssiffror, omsättning, marknadsinformation och kundnöjdhet. Datan tolkas sedan för att identifiera områden som kan förbättras, till exempel vid produktutveckling, marknadsföring, strategier och andra affärsbeslut. 
 
Som BI-analyst har du företagets resultat i fokus och räknar på KPI:er, gör observationer, visualiserar samt undersöker för att hitta nya insikter att dra lärdom av.    
 
 
Vem passar utbildningen för? 
 Utbildningen passar för dig är visionär och gillar att kombinera din känsla för data med ett fokus på verksamhetens möjligheter, du som vill arbeta med innovativa företagsprocesser och hjälpa företag att hitta den bästa vägen framåt. Vare sig det handlar om att öka lojaliteten hos medarbetarna, bemöta kundernas behov, eller att effektivisera organisationen.
 
Du kommer också att fördjupa dig inom AI och machine learning och hjälpa företag att utvecklas och växa med dessa tekniker.

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

YrkesAkademin YH AB

Webbplats

Telefon