BIM-samordnare

Distans | Nässjö, Växjö

Den som är utbildad inom BIM (Byggnadsinformationsmodellering) kommer att ha en central roll i projekt med många inblandade.

Omfattning 400 YH-poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

26 augusti 2024

Gå till utbildningen

Sista ansökningsdatum

15 maj 2024

Om utbildningen

Det moderna byggandet sker numera med digitala modeller, VR, 3D-skanning, robotar och avancerad teknisk utrustning. Skissarbete, projektering, byggande och fastighetsskötsel med BIM i dagens avancerade byggnader leder till det moderna, hållbara samhället, där vi mer och mer bygger in avancerade funktioner i byggnaderna.

För att detta ska vara möjligt krävs samordnande roller, som ser till att arkitekter, ingenjörer, entreprenörer och andra yrkesroller i byggandet kan arbeta gemensamt med programvaror och system inom modellering och byggnadsinformation. 

Som BIM-samordnare kommer du att ha en central roll i ett projekt med många inblandade.

Du kommer att se till att digitala modeller framställs och utvecklas under projektens gång. Din framtida arbetsgivare kan vara ett konsultbolag där du jobbar med arkitekter, beställare och konsulter som är specialiserade inom exempelvis installationer, landskap, infrastruktur och annat som är relevant i projektet, för att göra projekteringen och byggandet så framgångsrikt som möjligt. Du kommer att arbeta med programvaror inom CAD, konstruktion och visualisering.

Ta ditt nästa karriärsteg hos oss på YH Akademin!

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

YH Akademin AB

Webbplats

Telefon