Anläggningsingenjör med BIM-kompetens

Bunden | Västra Frölunda

Vill du vara med i planeringen av nya bygg- och infrastrukturprojekt? Då är Anläggningsingenjör med BIM-kompetens perfekt för dig!

Omfattning 415 YH-poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

19 augusti 2024

Gå till utbildningen

Sista ansökningsdatum

19 maj 2024

Om utbildningen

En anläggningsingenjör med BIM (Building Information Modeling) -kompetens har kunskap och färdigheter för att använda avancerade teknologier och mjukvaror för att skapa och hantera digitala modeller av anläggningsprojekt. BIM är en process som innebär att skapa och använda intelligenta 3D-modeller för att effektivisera planeringen, konstruktionen och förvaltningen av byggnadsprojekt.

Genom att utveckla och genomföra tekniska lösningar för infrastrukturprojekt som vägar, broar och järnvägar spelar Anläggningsingenjören en nyckelroll i samhällsbyggnadsprocessen. Deras huvudsakliga ansvar inkluderar att samordna och övervaka olika faser av byggprocessen för att säkerställa att projekten uppfyller tekniska standarder och miljökrav. Att kunna navigera genom dessa komplexa utmaningar kräver teknisk expertis, samarbetsförmåga och en passion för att forma hållbara och framtidssäkra infrastrukturlösningar.

Som anläggningsingenjör samarbetar du med många andra yrkesgrupper, såsom arkitekter, landskapsarkitekter och entreprenörer, genom att dela och integrera BIM-modeller för att förbättra kommunikationen och samordningen mellan olika discipliner.

Yrkesroller efter utbildningen
– Anläggningsingenjör
– BIM-samordnare
– Projektledare
– Datasamordnare BIM

Dina möjligheter till jobb
Anläggningsingenjörer är nödvändiga för att säkerställa att samhället har välplanerade och hållbara infrastrukturlösningar som möter dagens och framtidens behov. De spelar en central roll i att forma den byggda miljön och skapa en säker, hållbar och effektiv infrastruktur för samhällen. Den gröna omställningen mot ett mer klimatsmart byggande ställer krav på ny kompetens.

Digitaliseringens framfart inom anläggnings- och infrastruktursektorn innebär att BIM-tekniken tar över traditionella ritningar och möjliggör digital visualisering, kostnadsförutsägelse och hållbart arbete. Anläggningsbranschen har genomgått en revolution genom BIM-tekniken och den fortsätter att vara en drivkraft för branschens snabba utveckling.

Utbildade anläggningsingenjörer med BIM-kompetens är eftertraktade för att möta behovet av effektivitet och hållbarhet.

Läs mer om arbetsmarknadens behov på nbi-handelsakademin

Utbildningsform
Utbildningen sträcker sig över 2 år, motsvarande 80 veckor. Detta är en schemalagd heltidstubildning med undervisning på skolan, och online 2-3 dagar per vecka. Övrig tid arbetar du självständigt eller i grupp och kan själv planera din tid. Under lärande i arbete, LiA, följer du de arbetstider som gäller på företaget.

Läs mer om vår pedagogiska modell på nbi-handelsakademin.se.

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

Handelsakademin i Göteborg AB