Anläggningsingenjör med BIM-kompetens

Bunden | Västra Frölunda

Vill du få en nyckelroll i planeringen av nya bygg- och infrastrukturprojekt?

Omfattning 415 YH-poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

1 augusti 2023

Ansök på nbi-handelsakademin.se

Sista ansökningsdatum

Kontakta utbildningsanordnaren

Fler starter

1 augusti 2024

Om utbildningen

Med den nya tekniken BIM lär du dig skapa och använda digitala modeller i anläggningsprojekt - en ny teknik som har förändrat byggindustrin. Efter utbildningen kan du jobba som t ex Anläggningsingenjör, Anläggningsprojektledare eller BIM-samordnare.

BIM ersätter i allt högre grad traditionella ritningar och handlingar och gör det möjligt att digitalt visualisera byggnader och anläggningar. Denna nya teknik har revolutionerat byggbranschen under senare år och fortsätter att driva branschens utveckling i snabb takt.

Stora bygg- och infrastrukturprojekt innebär ofta enorma investeringar och medför ett stort behov av kvalificerad arbetskraft i flera tekniska branscher. Behovet av utbildade medarbetare med kompetens i den nya, innovativa tekniken BIM ökar.

Som anläggningsingenjör med kunskaper i CAD/BIM får du kompetens att kunna skapa, tolka och samordna informationen i de digitala modellerna för de stora projekten. Rollen passar dig som vill jobba med teknik, problemlösning och projektledning.

Yrkesroller efter utbildningen
– Anläggningsingenjör
– BIM-samordnare
– Projektledare
– Datasamordnare BIM

Dina möjligheter till jobb
Dina chanser att få jobb är goda. Det görs flera stora infrastruktursatsningar i Västsverige och Sverige i stort under kommande år och behovet av utbildade ingenjörer med BIM-kompetens ökar. Läs mer om jobb i branschen på nbi-handelsakademin.se.

Utbildningsform
Vår undervisningsform är en mix av nätbaserat lärande, lärande i klassrum och lärande i arbete. Utbildningen är en heltidsutbildning med lärarledda lektioner online och fysiska träffar, självstudier, grupp- och projektarbeten samt lärande i arbete (LiA) ute på företag. I alla kursen utom LbiA, kommer du som regel att ha 2-3 schemalagda dagar per vecka som är en blandning av undervisning online och på skolan. Övriga dagar ägnar du åt självstudier, då du själv kan planera din tid. Antalet schemalagda dagar kan variera något mellan kurserna.
Läs mer om vår pedagogiska modell på nbi-handelsakademin.se.

DIGITALT ÖPPET HUS: 29 mars, kl. 18-19. Anmäl dig på nbi-handelsakademin.se/oppet-hus/

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

Handelsakademin i Göteborg AB