Advanced Software Developer Embedded Systems

Bunden | Trollhättan

Utbildningen ger dig kompetens att jobba med utveckling mot bilindustrin, samtidigt som du också får bredden att utveckla inbyggda system mot en mängd

Omfattning 400 YH-poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

4 september 2023

Ansök på ya.se

Sista ansökningsdatum

15 maj 2023

Fler starter

1 september 2024

Om utbildningenSom utvecklare inom inbyggda system och mot självkörande bilar och elfordon programmerar du tekniken för framtidens fordon. Du kommer också att röra dig inom ett internationellt sammanhang och med den senaste tekniken.
Yrkesrollen är perfekt för dig som både är intresserad av programmering och av hårdvara. Du lär dig att programmera inom C/C++ och Python, arbetar med utveckling, felsökning, testning och säkerhet av inbyggda system samt med implementering av olika kommunikationsprotokoll och verktyg för styrning, övervakning och analys. Du kommer att använda, vidareutveckla och underhålla integrationssystem och arbeta med modellbaserad utveckling, du lär dig även att kalibrera och analysera signaldata.

Branschen har varit med och tagit fram utbildningen för att den ska ge just de kompetenser och färdigheter som krävs. Företagen kommer att vara engagerande under hela utbildningstiden genom att gästföreläsa, erbjuda studiebesök och praktik/LIA.

Jobbmöjligheter
Hållbarhet och teknik driver på utvecklingen inom fordonsindustrin. Miljökrav ställer krav på elektrifiering samtidigt som teknikmöjligheter och säkerhetskrav har öppnat för nya möjligheter. Branschen vittnar om stora behov av medarbetare med den kompetens utbildningen ger, både i dagsläget och många år framåt. Efterfrågan på kompetensen spås bara att öka i takt med miljökrav och tekniksatsningar på den digitaliserade fordonsindustrin. Utbildningen är en dörröppnare till en mycket spännande framtida karriär.

Yrkesroller som utbildningen kan leda till:
Applikationsutvecklare
Electric Drives Software Design Engineer
Funktionsutvecklare
Mjukvaruutvecklare el- och autonoma fordon
Mjukvaruutvecklare för inbyggda system
Programmerare C/C++ och Python


Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

YrkesAkademin YH AB

Webbplats

Telefon