Advanced Software Developer Embedded Systems

Bunden | Trollhättan

Som mjukvaruutvecklare inom inbyggda system blir du specialiserad på att skapa programvara för enheter som är integrerade i andra system.

Omfattning 400 YH-poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

9 september 2024

Gå till utbildningen

Öppen för sen anmälan

Sista ansökningsdatum

15 maj 2024

Om utbildningen

Som mjukvaruutvecklare inom inbyggda system blir du specialiserad på att skapa programvara för enheter som är integrerade i andra system. Dessa system kan vara allt från fordon och hemelektronik till medicinska apparater och industriell automation. Yrkesrollen passar för dig som både är intresserad av programmering och av hårdvara.

Förutom att programmera inom C/C++, Python och scriptsspråk så arbetar man med utveckling, felsökning, testning och säkerhet av inbyggda system. Att implementera olika kommunikationsprotokoll och verktyg för styrning, övervakning och analys ingår i yrkesrollen. Du kommer att använda, vidareutveckla och underhålla integrationssystem och arbeta med modellbaserad utveckling. Man lär sig även att kalibrera och analysera signaldata.

Jämfört med traditionella datorsystem har inbyggda system begränsade resurser. Därför behöver mjukvaruutvecklare för inbyggda system skriva mycket effektiv och optimerad kod samt tänka hållbart för att få ut det mesta av de tillgängliga resurserna.

Utbildning är för dig som har ambitioner att bli mjukvaruutvecklare inom inbyggda system. Duktiga programmerare behövs. Branschen vittnar om stora behov av medarbetare och efterfrågan på denna kompetens spås bara att öka i takt med miljökrav och tekniksatsningar.

Yrkesroller som utbildningen kan leda till:

• Mjukvaruutvecklare för inbyggda system
• Programmerare C
• Programmerare C++
• IoT-utvecklare
• Programmerare Python

Ta ditt nästa karriärsteg hos oss på YH Akademin!

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

YH Akademin AB

Webbplats

E-post

Telefon