Fordonstekniker El/IT - Tunga fordon

Bunden | Lund

Utbilda dig inom El/IT för tunga fordon och gör dig redo för en karriär i framkanten av fordonsindustrins elektrifiering och digitalisering.

Omfattning 300 YH-poäng (ca 1,5 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

2 september 2024

Gå till utbildningen

Sista ansökningsdatum

6 juni 2024

Fler starter

1 augusti 2025, 1 augusti 2026, 1 augusti 2027

Om utbildningen

Som en specialist inom området El/IT för tunga fordon, arbetar fordonsteknikern för att säkerställa att de elektriska och elektroniska systemen fungerar korrekt och att fordonen är säkra och uppfyller branschens senaste krav och standarder. Det är en spännande och viktig yrkesroll med stor potential, särskilt med tanke på den pågående omvandlingen av fordonsindustrin mot mer elektrifierade och digitaliserade fordon.

Utbildningen på Movant Malmö är framtagen i samråd med arbetslivet för att ge den kompetens som efterfrågas i branschen. Motorbranschens Yrkesnämnder förutspår en betydande brist på kvalificerade bilmekaniker med kompetens inom el-, hybrid- och gasbilar de kommande åren, vilket gör att behovet av fordonstekniker för tunga fordon förväntas öka avsevärt de närmaste 5-10 åren.

Under utbildningen på Movant i Malmö kombineras teori med praktik, både hos Movant och ett av de företag som medsamverkar. Undervisningen leds av erfarna lärare med både pedagogisk utbildning och arbetslivserfarenhet inom relevant område, och kompletteras med externa föreläsare för en mångsidig inlärningsupplevelse. LIA (lärande i arbete) genomförs som en del av utbildningen, följt av ett examensarbete, där studenterna har möjlighet att applicera sin teoretiska kunskap till praktiska situationer inom yrkesområdet.

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

Movant AB

Webbplats

Telefon