Utbildningsalternativ

Inom yrkeshögskolan finns olika utbildningsalternativ och upplägg. Vi arbetar på att få in alla utbildningar i vår sökmotor men så länge ber vi dig använda länkarna nedan för att få information om hela utbudet.

Program

Yrkeshögskoleutbildningar som är minst 100 YH-poäng (motsvarande ett halvårs heltidsstudier) och som oftast innehåller praktik – Lärande i arbete (LIA). Från 200 YH-poäng kan de leda till examen. Du hittar dessa utbildningar i vår sökmotor.

Till program inom yrkeshögskolan

Kurser

Kortare yrkeshögskoleutbildningar som är upp till 99 YH-poäng (motsvarande ett halvårs heltidsstudier). Dessa leder inte till en examen utan passar dig som vill fylla på med mer kompetens eller är i behov av omställning.

Till kurser inom yrkeshögskolan

YH-flex

YH-flex innebär en snabbare och mer flexibel väg till en examen för dig som redan har yrkeskunskaper som motsvarar en betydande del av en yrkeshögskoleutbildning.

Till YH-flex

Enstaka kurser

Vissa utbildningar inom yrkeshögskolan erbjuder enstaka kurser vilket innebär att du kan ansöka till delar av en utbildning.

Till enstaka kurser

Uppdragsutbildningar

Företag, offentliga aktörer och andra organisationer kan köpa hela eller delar av en yrkeshögskoleutbildning som uppdragsutbildning.

Till uppdragsutbildningar

Studievägledning

Om du vill ha stöd av en studie- och yrkesvägledare ska du vända dig till din kommun eller till  Arbetsförmedlingen. Vi har ingen studievägledare hos oss och kan tyvärr inte hjälpa dig med vägledning.