Specialistundersköterska inom anestesi, operation och intensivvård

Distans | Malmö, Umeå

Är du undersköterska som vill specialisera dig inom anestesi, operation och intensivvård? Skapa karriärmöjligheter med eftertraktad specialistkunskap!

Omfattning 200 YH-poäng (ca 1 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

19 augusti 2024

Gå till utbildningen

Sista ansökningsdatum

15 maj 2024

Fler starter

1 augusti 2025, 1 augusti 2026

Om utbildningen

För dig som redan är undersköterska: Den här utbildningen riktar sig till dig som redan är undersköterska och vill specialisera dig mot vård inom anestesi, operation och intensivvård. Utbildningen går på distans under ett år med en studietakt på 100%. Du kan studera var och när du vill förutsatt att du kan medverka vid de obligatoriska moment som finns. Du kommer få lära dig mer om vårdområden som anatomi, fysiologi, patofysiologi och farmakologi.

En mix av självstudier, föreläsningar och examinationer: I utbildningen får du ta del av en mix av självstudiematerial, föreläsningar, grupparbeten, olika examinationsmoment och individuell handledning. Du hittar allt material i lärportalen där kursen finns i digital form med exempelvis övningsuppgifter, självrättande övningsprov, utbildningsmaterial, inspelade föreläsningar och länkar.

Platsträffar i Malmö och Umeå: Några gånger varje termin träffas vi på plats i Umeå och Sundsvall. Under platsträffarna kan vi ha olika examinerande moment och du får även träffa dina kurskamrater och utbildare. Du som studerande får själv står för resa, mat, boende och omkostnader vid dessa träffar. Utbildningen är på svenska men det förekommer kurslitteratur på engelska.

LIA, lärande i arbete, på arbetsplats: Under utbildningen får du chans att under LIA-perioderna testa på hur det är att jobba som undersköterska inom utbildningens områden. Du får tydliga mål som ska genomföras och lär dig hur arbetet ser ut på en riktig arbetsplats. Du kommer kunna ha LIA både på intensivvårdsavdelningar och operationsavdelningar. För många blir LIA-perioden ett tillfälle att bygga nätverk och säkra framtida arbetsplatser.

Efter utbildningen: Som specialistundersköterska med inriktning anestesi, operation och intensivvård kommer du kunna hantera och analysera flera olika frågeställningar och situationer inom intensivvården. Du arbetar utifrån ett vårdhygieniskt förhållningssätt och kan arbeta inom verksamheter som ställer stora krav på självständighet och forsknings- och utvecklingsarbete.

Möjliga yrken du kan ha efter utbildningen är bland annat:
- Specialistundersköterska
- Undersköterska med specialistutbildning inom anestesi, operation och intensivvård

Vad du tjänar i lön som specialistundersköterska kan bero på lite olika faktorer, till exempel hur gammal du är, var du bor och vad du har för bakgrund.

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

Lernia Utbildning AB

Webbplats

E-post

Telefon