Specialistundersköterska inom psykiatri

Distans | Skellefteå

Har du erfarenhet som undersköterska och intresse för psykiatri? Var med och hjälp de med psykisk ohälsa genom vår snabba YH-utbildning.

Omfattning 200 YH-poäng (ca 1 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

19 augusti 2024

Gå till utbildningen

Sista ansökningsdatum

15 maj 2024

Fler starter

1 augusti 2025, 1 augusti 2026

Om utbildningen

Mer vårdpersonal behövs: På senare år har antalet besök inom barn- och ungdomspsykiatrin (BUP) och vuxenpsykiatrin ökat. Enligt Socialstyrelsen ökar den psykiska ohälsan och det är nu fler som får vård och behandling. Trots det blir köerna längre. Psykisk ohälsa, oftast någon form av depression eller ångest, orsakar idag över 40 procent av alla sjukskrivningar. Med den bakgrunden framgår det med tydlighet att det behövs mer personal inom psykiatrin. Kanske speciellt undersköterskor inom psykiatrins olika områden. Till exempel i öppen- och slutenvården, på behandlingshem, särskilda boenden, hemtjänst, hemvård, boendestöd, förebyggande verksamheter eller annan typ av anhörigstöd.

Den här YH-utbildningen ger dig precis de kunskaper du behöver för att kunna arbeta inom detta viktiga område. Utbildningen har en tydlig koppling till arbetslivet där det även ingår LIA (praktik) på en riktig arbetsplats.

Vad gör en specialistundersköterska inom psykiatri?
En specialistundersköterska inom psykiatri tar hand om personer med olika typer av psykisk ohälsa. Specialistundersköterskan ger omsorg och omvårdnad utifrån de behov patienterna har, eller hur deras genomförandeplaner ser ut. Du bidrar till att patienterna känner sig trygga genom att vara lyhörd och stöttande. I jobbet ingår det även löpande kontakt med andra yrkesgrupper som enhetschefer, sjuksköterskor och planeringsledare.

Utbildning på distans med platsträffar i Skellefteå: Utbildningen pågår i cirka 1 år och på distans. Du hittar alla föreläsningar och övningar online på vår lärportal och du kommer även ha lärarledda lektioner, seminarier, och föreläsningar online. Du samarbetar i arbetsgrupper och arbetar självständigt med handledarstöd.

Några gånger varje termin träffar du utbildare och studerande i Skellefteå för tentor, föreläsningar, diskussioner och praktiska övningar. Det kan vara bra att veta att utbildningen är delvis på engelska, med svenska som huvudspråk och engelsk kurslitteratur.

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

Lernia Utbildning AB

Webbplats

E-post

Telefon