Digital Redovisningsekonom/Konsult med löneadministration

Bunden | Luleå

Vill du hantera ekonomisk redovisning och information? och utbildningen Digital Redovisningsekonom/-konsult med löneadministration helt rätt för dig!

Omfattning 425 YH-poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

19 augusti 2024

Gå till utbildningen

Sista ansökningsdatum

19 maj 2024

Fler starter

1 augusti 2025, 1 augusti 2026

Om utbildningen

Eftersom företag och organisationer behöver upprätthålla noggranna ekonomiska register och följa regelverk för redovisning och beskattning, är behovet av kvalificerade redovisningsekonomer konstant. Många företag, särskilt större företag, anställer interna redovisningsekonomer för att hantera sina ekonomiska processer.

Det startas drygt 70 000 företag varje år i Sverige och en allt högre andel av företagen outsourcar redovisning och lönehantering. Redovisningsbyråer har större efterfrågan från kunder än de kan möta och har därför ett stort behov av att rekrytera utbildade redovisningsekonomer.

Inom redovisningsområdet sker en fortsatt digitalisering och automatisering samt krav på hållbarhetsredovisning. Yrkesrollen förändras därmed och blir mer konsultativ och rådgivande.

Redovisningsekonomer/konsulter kommer således inte att stå utan jobb, utan yrkesrollen kommer att förändras till att mer fokusera på värdeskapande uppgifter. Och med ett omfattande nätverk och stark koppling till arbetslivet ger vi dig förutom kunskaper och färdigheter en direkt väg in i arbetslivet genom flera veckors praktik.

Utbildningen Digital Redovisningsekonom/-konsult med löneadministration är utvecklad i nära samarbete med ledande företag och experter inom branschen för att matcha specifika behov av kompetens inom redovisning och löneadministration.

Vad gör en Redovisningsekonom?
En Redovisningsekonom har en central och viktig roll inom företag och organisationer eftersom de ansvarar för att hantera och rapportera företagets ekonomi på ett korrekt och lagligt sätt. Rollen som Redovisningsekonom innebär ansvar för bokföring, ekonomisk redovisning och korrekt hantering av arbetsgivaravgifter, skatter och moms. Ditt deltagande i bokslut och årsredovisning ger en helhetsbild av företagets ekonomi och stödjer beslutsfattandet för att nå lönsamhetsmålen.

En Redovisningsekonom med löneadministration intar en nyckelposition inom hanteringen och administrationen av företagets lönefrågor med hjälp av avancerade digitala verktyg och system. Deras mångfacetterade arbetsuppgifter inkluderar löneberäkningar, administration av lönesystem, efterlevnad av lagstiftning och regelverk, kommunikation med anställda, generering av rapporter och samverkan med andra avdelningar.

Utöver interna positioner kan redovisningsekonomer även arbeta som konsulter eller på redovisningsbyråer som tillhandahåller ekonomiska tjänster till olika kunder. Som redovisningskonsult intar du en än mer konsultativ och rådgivande roll för kunderna.

Läs mer om yrkesrollerna efter utbildningen på vår hemsida!

Utbildning på NBI/Handelsakademin
Med målsättningen att du som studerande ska vara väl rustad för kommande arbetsliv och uppleva din studietid som intressant, rolig och inspirerande, arbetar vi utifrån en gemensam pedagogisk plattform och format. Lärandet sker såväl på skolan som online och genom praktik (LIA). Detta är en schemalagd heltidsutbildning med undervisning 2-3 dagar per vecka. Övrig tid arbetar du självständigt eller i grupp och kan själv planera din tid. Under lärande i arbete, LiA, följer du de arbetstider som gäller på företaget. Antalet schemalagda dagar kan variera något mellan kurserna.

Läs mer om att studera på NBI/Handelsakademin på vår hemsida!

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

NBI i Sverige AB