Hydraulsystemtekniker

Bunden | Örnsköldsvik

Läs till Hydraulsystemtekniker och ta steget in i ett spännande framtidsyrke med oändliga möjligheter. 9 av 10 får jobb direkt!

Omfattning 315 YH-poäng (ca 1,5 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

9 september 2024

Gå till utbildningen

Sista ansökningsdatum

31 maj 2024

Fler starter

8 september 2025

Om utbildningen

Hydraulik är en kraftfull och lättreglerad teknik för att skapa rörelser med hjälp av vätskor. Inom industrin används hydrauliksystem i en allt högre grad. Jobba med fordon, maskiner, vindkraft till oljeplattformar eller inom tillverkningsindustrin.

NU FINNS MÖJLIGHETEN ATT LÄSA DEN INRIKTININGEN SOM INTRESSERAR DIG!
Är du intresserad av skapa, CAD, beräkna och utveckla samt har ett intresse av hydraulik ska du läsa till Konstruktör. Har du däremot intresset att underhålla, felsöka och tyda hydraulscheman ska du söka till Underhållsspecialist eller om du hellre mekar, lagar och monterar hydraulik så är inriktningen Mekaniker nått för dig.

Utbildningen är en Yrkes Högskoleutbildning på 3 terminer med blandning av traditionella teorilektioner och praktiska moment i våra välutrustade labbsalar. Nytt från i år är att du väljer den inriktning som intresserar dig!
Mekaniker
Underhållsspecialist
Konstruktör

Som hydraulsystemtekniker har du näst intill obegränsade utsikter att jobba med allt från fordon, maskiner, vindkraft till oljeplattformar eller inom tillverkningsindustrin. Beroende på inriktning kommer arbetsuppgifter finnas på kontoret, i verkstaden, skogen eller hos kunder i Sverige eller andra länder. Du kan till exempel jobba med att montera och producera eller utveckla produkter, programmera system, felsöka och reparera en trasig grävmaskin, analysera driftsäkerhet och energiåtgång eller underhålla skördare.

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

ITH, Institutet För Tillämpad Hydraulik

Webbplats

E-post

Telefon