Underhållsingenjör

Distans | Gällivare, Luleå

Optimera produktionen som underhållsingenjör! Driv förändring med analyser och förbättringsförslag inom processindustrin.

Omfattning 200 YH-poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 50%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

1 augusti 2024

Gå till utbildningen

Öppen för sen anmälan

Sista ansökningsdatum

15 maj 2024

Fler starter

1 augusti 2025

Om utbildningen

Teknik, analys och teamarbete som underhållsingenjör: Likt en underhållstekniker arbetar underhållsingenjören med att åtgärda och förebygga underhåll och felsökning i industrier, maskinpark och produktion. Den stora skillnaden ligger i att underhållsingenjören i större utsträckning jobbar med utredningar och analyser kring olika typer av problem. Som underhållsingenjör behöver man därför ha god teknisk kunskap, analytiskt lagd och gilla att samarbeta med andra. Att ha ledaregenskaper kan också vara en fördel eftersom du ofta håller ihop en personalgrupp.

Goda chanser till jobb efter utbildning: Underhållsingenjörer har goda framtidsutsikter. Om du väljer att specialisera dig inom något visst område kommer du ha ännu bättre karriärschanser. Eftersom Lernias yrkeshögskola arbetar med och tar fram utbildningarna i nära samarbete med näringslivet vet vi precis vilket behov som finns. Det betyder att du som nyexaminerad kommer ha de kunskaper och kompetenser som företagen behöver.

Det lär du dig i utbildningen: Det blir en blandning av teoretiska kurser och praktik. Vi kommer bland annat att identifiera riskerna vid utförande av underhåll och hur man kan föreslå åtgärder. Hur man kan arbeta med säkerhet genom metoder, tekniker och verktyg. Vi går även igenom budgetar, prestanda och olika typer av verktyg och inköp. En viktig del av utbildningen är även den om mekanik, matierallära, elteknik och automation.

LIA – praktik på en process- eller tillverkningsindustri: Den kanske viktigaste delen av alla i utbildningen är LIA, lärande i praktik, där du är ute på en process- eller tillverkningsindustri och testar på yrket. Du kommer då vara på en underhållsavdelning och testa på de arbetsuppgifter som förekommer som underhållsingenjör. Förutom att du får testa på jobbet i sig är LIA även perfekt för att bygga upp nätverket inför framtiden och jobbsökande.

Efter utbildningen: Du kommer ha många efterfrågade kunskaper och kompetenser efter din examen. Bland annat kommer du:
- Förstå underhållsverksamhetens olika delar såsom inköp, förråd, planering och schemaläggning.
- Basera ditt arbete på teori och/eller statistik.
- Arbeta tillsammans med underhållstekniker och underhållschefer.
- Arbeta för att öka driftsäkerheten. Detta gör du med analyser, förbättringsförslag och beslutsunderlag till underhållschefen.

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

Lernia Utbildning AB

Webbplats

E-post

Telefon