Frontend Developer

Bunden | Västra Frölunda

Vill du skapa design och effektiva och funktionella webbplatser och webbapplikationer? Då är utbildningen Frontend Developer för dig!

Omfattning 400 YH-poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

26 augusti 2024

Gå till utbildningen

Sista ansökningsdatum

19 maj 2024

Fler starter

1 augusti 2025

Om utbildningen

I rollen som Frontend Developer är du en avgörande kraft för digital framgång. Du står bakom att skapa och förverkliga visuella och interaktiva digitala lösningar. Din uppgift sträcker sig från att omvandla designkoncept till kod och säkerställa att webbplatser och applikationer är användarvänliga och estetiskt tilltalande.

I rollen ingår att optimera gränssnitt för olika plattformar. Du löser tekniska utmaningar, samarbetar nära med andra utvecklare och strävar efter att förbättra webbplatsernas prestanda. I en värld där tekniken ständigt utvecklas är din roll nyckeln till att skapa moderna och effektiva digitala tjänster.

Som Frontend Developer samarbetar du nära UI/UX-teamet och digitala designers för att skapa responsiva och användarvänliga webbplatser och mobila plattformar. Du arbetar med den synliga delen av webbplatsen och ansvarar för att koden skapar sidor som är lättnavigerade, snabba och tillgängliga oavsett enhet.

Utbildningen Frontend Developer är utvecklad i nära samarbete med ledande företag och experter inom branschen för att matcha specifika behov av kompetens inom webbapplikationer.

Yrkesroller
– Frontend Developer
– Gränssnittsutvecklare
– Webbprogrammerare
– UI/UX- utvecklare

Dina möjligheter till jobb
Efterfrågan på Frontend Developer ökar på grund av den digitala omställningen som alla verksamheter investerar stort och snabbt i. Den snabba utvecklingen leder till att det hela tiden behövs ny kompetens. Behovet av att kunna utveckla digitala lösningar som effektivt stödjer verksamheters föränderliga behov är en viktig drivkraft för efterfrågan av Frontend Developer. Den snabba utvecklingen av användarvänliga, integrerade webbaserade applikationer i kombination med fordonsbaserade system, mobiltelefoner, surfplattor och andra mobila enheter ökar efterfrågan av utbildade Frontend Developer än mer.

Läs mer om arbetsmarknadens behov på nbi-handelsakademin

Studieform
Utbildningen sträcker sig över 2 år, motsvarande 80 veckor. Detta är en schemalagd heltidstubildning med undervisning på skolan, och online 2-3 dagar per vecka. Övrig tid arbetar du självständigt eller i grupp och kan själv planera din tid. Under lärande i arbete, LiA, följer du de arbetstider som gäller på företaget.

Läs mer om Blended learning på nbi-handelsakademin

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

Handelsakademin i Göteborg AB