CAD-konstruktör produktutveckling

Bunden | Mölndal

CAD-konstruktörer har en väldig hög efterfrågan både på kort och på lång sikt. Hos oss får du kunskapen och verktygen för morgondagens arbetsmarknad.

Omfattning 400 YH-poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

1 januari 2025

Gå till utbildningen

Sista ansökningsdatum

Kontakta utbildningsanordnaren

Fler starter

1 januari 2026

Om utbildningen

Var med och forma den gröna omställning till hållbara produkter inom arbetsmarknadens alla branscher. CAD-konstruktör blir bara mer och mer eftertraktad i och med den ökade kravställningen på hållbara produkter. Verkstadsbolag inom flera industrier har ett ökande behov av CAD-konstruktörer för att hålla sina produkter uppdaterade och konkurrenskraftiga.

Utbildningen ger dig verktygen att planera och utföra konstruktionsarbete såväl vid nykonstruktion som vid optimering av befintlig produkt.

Under utbildningen får du specialiserade kunskaper inom konstruktion och modellering i CAD-verktyg för komponenter i plast och metall.

Du lär dig om projektledning,ekonomiska aspekter och kundens krav. Du får även kunskaper om de tillverkningstekniker och produktutvecklingsprocesser som används vid tillverkning av plastkomponenter.

Efter avslutad utbildning har du kompetens att självständigt konstruera en mekanisk produkt samt välja lämplig tillverkningsmetod för att nå en optimal konstruktion. Utöver det kommer du även kunna delta i utvecklingsprojekt tillsammans med angränsande yrkesroller och ha förmågan att använda rätt metodik i utvecklingsprocessens olika faser.

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

Yrkeshögskola Campus Mölndal

Webbplats

Telefon