Procedural Artist

Bunden | Stockholm

Letar du efter en utbildning där du får kombinera grafik med teknik? Bli Procedural Artist och släpp lös din kreativitet!

Omfattning 550 YH-poäng (ca 3 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

1 augusti 2024

Gå till utbildningen

Sista ansökningsdatum

Kontakta utbildningsanordnaren

Fler starter

1 augusti 2025

Om utbildningen

Spel blir mer avancerade och kraven från användare på större digitala världar ökar. Detta har gjort att det uppstått ett behov av procedurellt skapande inom spelutveckling för att möta efterfrågan på växande virtuella miljöer.

Utbildningen till Procedural Artist på The Game Assembly är en nyskapande utbildning utvecklad i samarbete med spelbranschen och är unik i Skandinavien.
Procedural Artist har många likheter med våra utbildningar till Technical Artist och Spelgrafiker, med skillnaden att fokus här ligger på procedurellt innehållsskapande.

Du kommer att lära inom områden såsom scripting, rigging, shaders, vfx och spelmotorer. Du kommer bland annat att kunna bygga modeller som går att justera på i realtid samt skapa visuella effekter så som vatten och rörelse i terräng.

Precis som på våra andra utbildningar kommer du även att bygga flera spel tillsammans med de övriga disciplinerna på skolan.

Du avslutar din utbildning med en 30 veckor lång praktikperiod på ett spelföretag, där du kommer ha möjlighet att använda dig av dina kunskaper och förfina dina färdigheter ytterligare.


OM SKOLAN
The Game Assembly – utsedd till en av världens främsta spelskolor – har utbildat framtidens spelutvecklare sedan 2008. TGA är en yrkeshögskola som bedriver utbildningarna i nära samarbete med spelbranschen och är idag är en viktig aktör för att förse den svenska och internationella branschen med talangfulla medarbetare.

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

TGA Utbildning AB