Processtekniker smart industri

Bunden | Gällivare, Hudiksvall, Katrineholm, Norrtälje

Vill du effektivisera digitaliserade och automatiserade processystem? Då är det här utbildningen rätt för dig!

Omfattning 300 YH-poäng (ca 1,5 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

13 januari 2025

Gå till utbildningen

Sista ansökningsdatum

Kontakta utbildningsanordnaren

Fler starter

1 augusti 2025, 1 augusti 2026

Om utbildningen

Processtekniker arbetar med att analysera och underhålla
befintliga processystem för att minimera felkällor, driftstörningar och kostnader orsakade av stopp, fel eller haverier. Som processtekniker har du specialiserade kompetenser inom underhållssystem, logistik, automationssystem, lean och processtyrning. Du arbetar med ständiga förbättringar och kvalitetsutveckling för att skapa driftsäkra, effektiva och hållbara processystem.

Som Processtekniker inom smart industri är du kvalificerad att arbeta med digitala och och smarta automations- och underhållssystem kring övervakning, reglering, driftsäkerhet och felavhjälpning.

Under utbildningen rustas du med gedigna kunskaper om styr- och reglerteknik, automation samt övervakning i digitala system. Du lär dig även matematisk tillämpning, att tolka och analysera flödesscheman samt tillämpa lean produktion och ett optimerat resursutnyttjande. Utbildningen passar dig som är strukturerad och gillar problemlösning!

Kompetens inom processteknik är brett efterfrågat i ett flertal näringsgrenar inom industrin och appliceras allt mer omfattande med det starka förändringstrycket drivet av digitalisering och automatisering. Processtekniker är därför en kvalitetsteknisk yrkesroll med stark efterfrågad kompetens på arbetamarkanden mot en allt mer digitaliserad och automatiserad industri.

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

KYH AB

Webbplats

Telefon