Cloud & ICT Engineer

Bunden | Stockholm

Specialisera dig som Cloud & ICT Engineer med vår utbildning. Optimering av molnlösningar för företag blir din expertis – både tekniskt och affärsmäss

Omfattning 400 YH-poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

26 augusti 2024

Gå till utbildningen

Sista ansökningsdatum

15 april 2024

Fler starter

1 augusti 2025

Om utbildningen

För dig med intresse för teknik och affärer: En karriär som Cloud & ICT Engineer kan passa perfekt för dig som har ett genuint intresse för teknik, affärer eller en kombination av båda två. Du kommer få lära dig allt du behöver om de tekniska möjligheter som finns med bland annat Microsoft Azure och IT-infrastruktur och tjänstemodellerna IaaS, PaaS och SaaS. Vi kombinerar affärsperspektiv med affärsnytta, kostnader och molnsäkerhet – alla viktiga kunskaper för yrket.

Egenskaper som är bra i yrket är att vara strukturerad och gilla kontakt med andra människor. Du gillar och har lätt för att samarbeta med andra och har inga problem med förändringar. Utbildningsinnehållet passar allra bäst för dig om har ett genuint intresse för framtidens IT-system – både tekniskt och affärsmässigt.

Utbildning på plats och distans: Den här utbildningen går på heltid och sträcker sig över två år. Du har lektioner både på plats i våra lokaler och genom distanslektioner på Microsoft Teams. Övrig tid lägger du på egenstudier i form av inläsning, uppgifter och grupparbeten. En heltidsutbildning motsvarar en heltidstjänst, alltså 40 timmar per vecka.

LIA – lärande i arbete på en arbetsplats: En fjärdedel av utbildningen är du ute på LIA, lärande i arbete (praktik). Under utbildningens LIA-perioder (praktik) är du ute och praktiserar på ett företag som jobbar med IT på olika sätt. LIA ger dig bra möjligheter att bygga ditt nätverk och få kontakter som senare kan leda till arbete efter utbildningen.

LIA-perioden infaller mot slutet av utbildningen och du får då utforska yrkesrollen på arbetsplatser som jobbar med verksamhetsstyrning och planering inom IaaS, PaaS och SaaS. Mycket av fokuset kommer ligga på molnteknologier, helhetslösningar och säkerhet för molnmiljöer. Framför allt blir du väl insatt i företagets infrastruktur, molnteknologier och alternativa lösningar.

Efter utbildningen: Efter utbildningen kommer du ha de grundförutsättningar du behöver inom molntjänster för att bli attraktiv på arbetsmarknaden. Du kan välja att antingen vara anställd eller att arbeta i en konsultroll.

Möjliga yrkestitlar kan vara:
- Cloud Administrator
- Cloud Architect
- Cloud Engineer
- Cloud Specialist
- Dataansvarig
- Dataspecialist

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

Lernia Utbildning AB

Webbplats

E-post

Telefon