Byggnadsingenjör Energi och ROT

Distans | Kista, Västerås

Vill du arbeta med att renovera och bygga om äldre hus och fastigheter, med fokus på smart energieffektivisering? Utbilda dig till byggnadsingenjör!

Omfattning 300 YH-poäng (ca 1,5 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

26 augusti 2024

Gå till utbildningen

Sista ansökningsdatum

15 maj 2024

Fler starter

1 augusti 2025

Om utbildningen

ROT står för Renovering, Ombyggnad och Tillbyggnad. Som byggnadsingenjör med inriktning energi och ROT är du expert på byggnadsteknik och arbetar med att projektera, konstruera, producera och förvalta ett byggprojekts olika delar. Du ansvarar för energi- och miljöfrågor i ny- och ombyggnationer med fokus på att bidra till energieffektivitet och tekniska lösningar. Detta gör du oftast i samverkan med andra yrkesgrupper såsom arkitekter, tekniska konsulter, entreprenörer och myndigheter.

Yrket passar dig som är noggrann, kommunikativ och duktig på att samarbeta i projekt med många intressenter. Under utbildningen kommer du bland annat få kunskap inom husbyggnadsteknik och praktiskt ROT-arbete, ritningslära, hållbart samhällsbyggande, ledarskap, juridik och energieffektiva byggnader.

Efter utbildningen kommer du att kunna arbeta som:
- Arbetsledare ROT
- Byggnadsingenjör ROT
- Byggnadsingenjör Energi
- ROT-projektör

Just nu står Sverige inför ett omfattande behov av att renovera och energioptimera äldre bostäder och fastigheter, därav är behovet av byggnadsingenjörer specialiserade på energi och ROT stort. Ökat fokus på miljö- och klimat i samhället, stora pensionsavgångar och ny byggteknik gör att kompetenser efterfrågas i hela landet. Framförallt när det gäller personal som kan vägleda och projektleda arbetet framåt.

Ta ditt nästa karriärsteg hos oss på YH Akademin!

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

YH Akademin AB

Webbplats

E-post

Telefon