Butiksledare

Distans | Stockholm

Skräddarsydd utbildning för dig som gillar ekonomiskt ansvar, ledarskap och försäljning.

Omfattning 230 YH-poäng (ca 1 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

1 augusti 2024

Gå till utbildningen

Sista ansökningsdatum

Kontakta utbildningsanordnaren

Fler starter

1 augusti 2025

Om utbildningen

En karriär som butikschef

Skräddarsydd utbildning för dig som gillar ekonomiskt ansvar, ledarskap och försäljning.

Som butiksledare/-chef är det ditt jobb att se till så att arbetet i butiken fungerar friktionsfritt. Rekryteringsbehovet är stort och utbildningen ger dig exakt den kompetens som efterfrågas. Välkommen till din nya karriär!

Kvalificerat arbete
Vi erbjuder en skräddarsydd utbildning till ett kvalificerat och intressant arbete som butiksledare. Butiksledarens ansvarsområde är allt från verksamhetsplanering och personalrekryteringar till personalledning och försäljningsoptimering.

Skräddarsytt innehåll
Utbildningen är framtagen i nära samarbete med ledande branschföretag. Du får gedigen kunskap om butiksekonomi, ledarskap, försäljning och service. Vi har optimerat utbildningen för att ge dig fullständig kompetens på minsta möjliga tid.

Distansutbildning
Utbildningen är en heltidsutbildning på 1 år. Utbildningen är på distans med två fysiska träffar är planerade under utbildningen. Studier på övrig tid sker via digital media.

Stort rekryteringsbehov
Om nuvarande rekryteringsbehov kvarstår, pekar det på ett behov i storleksordningen 6 000–10 000 butikschefer kommande 3–5 år. Utbildningen Butiksledare ger dig exakt rätt kompetens och gör dig extremt efterfrågad på arbetsmarknaden.

9 av 10 får jobb
Vi är en av få yrkeshögskolor som är kvalitetsauktoriserade. Vilket är en trygghet för dig som studerar här. Enligt uppgifter från YH-myndigheten har ungefär 9 av 10 ett kvalificerat jobb när de tar examen från en YH-utbildning.

Praktikperioder
Ungefär en tredjedel av studietiden gör du praktik på någon av de ledande företagen i branschen. Det ger dig möjlighet att utveckla din kompetens och skapa ett stort nätverk.

Nära samarbete med branschen
Stockholm School of Business har ett tätt samarbete med några av branschens främsta föreläsare och lärare. Det sitter även flera välkända företag med i utbildningens ledningsgrupp. Bakom utbildningen står bland annat: Kronans Apotek, Linum AB, Direkt Optik AB, Intersport Sverige AB, Babyshop Group, Zodiac Sverige AB, REF Stockholm, Retail United, Himla AB, Volkswagen Group Sverige, Clas Ohlson AB, Stadium Täby, Panduro Hobby AB, Fiskars Sweden AB, Åhléns Outlet, Eurosko Sverige AB, Systembolaget AB, Filippa K, Arkivet Stockholm, Dollarstore AB, ICA Supermarket Nykvarn, Tolkabro Speceri HB, Ica Kvantum AB.

Kostnadsfri och CSN-berättigad
Det kostar inget att gå utbildningen men eventuella utgifter för läroböcker kan förekomma. Utbildning berättigar till både lån och stöd från Centrala Studiestödsnämden (CSN).

Alla studerande på våra utbildningar får fri tillgång till LinkedIn Learning, vilket ger ytterligare möjlighet till flexibel kompetensutveckling genom över 16 000 onlinekurser.

Efter examen kommer du bland annat att kunna arbeta som:
Arbetsledare, butik (fackhandel)
Arbetsledare, gruppchef, teamchef inom retail
Avdelningschef, varuhus, försäljningsavdelning
Butikschef, 5-9 anställda
Butikschef, stort eller medelstort företag
Varuhuschef, leda andra ledare

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

Stockholm School of Business

Webbplats

E-post

Telefon