Fullstack Developer

Distans | Göteborg

Du får specialiserade kunskaper inom utformning och programmering av webbplatser, programvara, applikationer, system och databaser.

Omfattning 400 YH-poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

1 augusti 2024

Gå till utbildningen

Sista ansökningsdatum

Kontakta utbildningsanordnaren

Fler starter

1 augusti 2025

Om utbildningen

Multikompetens inom utveckling
Det är extrem stor efterfrågan på personer som kan programmera i både frontend och backend med fokus på E-handel. Här har du chansen att få spetskompetens till ett riktigt framtidsyrke.

Enormt stor brist på Fullstackutvecklare
Att branschen skriker efter utbildade programmerare är det nog ingen som har missat. Det här är faktiskt den enda utbildningen till Fullstackutvecklare på distans i Sverige. Utbildningen har fokus mot e-handel men även en stor bredd mot andra discipliner.

Vad gör en Fullstackutvecklare?
En fullstackutvecklare är bekväm med att arbeta både med backendutveckling (det som finns bakom) och frontend- (det man ser). Yrkesrollen tillhör de mest efterfrågade inom IT.

Vad lär man sig på YH-programmet?
Allt du behöver kunna för att jobba som Fullstackutvecklare. I kursen Systemutveckling ingår till exempel Node.js och i Databaskursen MongoDB. En mindre del PHP och SQL finns för att tillhandahålla de nödvändiga kunskaperna som behövs i den senare kursen även testning ingår.

Kunskaper efter examen?
Efter godkänd examen har du specialiserade kunskaper inom utformning och programmering av webbplatser, programvara, applikationer, system och databaser i yrkesrollen som Fullstack Developer.

Efterfrågas i alla led och branscher
Den tekniska utvecklingen går snabbt och digitaliseringen driver tillväxten i samhället. Detta för med sig ett enormt stort behov av fullstackutvecklare som kan hantera både frontend- och backendutveckling. Kompetensbristen har också stor effekt långt utanför IT-sektorn. IT-branschen är idag inte en isolerad bransch utan en integrerad del av i princip alla branscher.

E-handel växer med stormsteg
Under pandemin har den ständigt växande e-handeln tagit enorma kliv. Postnord förutspår att e-handeln utgör 25% av den totala handeln redan år 2025, och 40 procent år 2030. Den ökande e-handeln driver på efterfrågan på kompetens inom både frontendoch backend-utveckling, liksom kompetens inom e-handel.

Nära samarbete med branschen
Medieinstitutet har ett nära samarbete med samarbetsföretag, LIA-företag och ledningsgruppen för utbildningsprogrammet. Bakom utbildningen står bland annat: Volvo Cars Sverige AB, The Farm Interactive AB, Cilbuper IT AB, Plejd AB, Friday Tech Recruitment, Sigma Technology Information AB, Brainforest AB, Denthub AB, Mina Bästa Polare AB, H5 Förnyelsebyrå AB, Fictive Reality AB, iNext AB, Webfolket AB, Centiro Solutions AB, Rivercode AB, Swedcon18 AB, Jobtip AB, Bizlution AB, TietoEVRY AB, The Shipyard AB, Grebban Design AB, Raket Webbyrå AB, Knightec AB, Wallmander & Co AB.

Yrkesroller efter examen
E-commerce Fullstack Developer
Fullstack Developer
Systemutvecklare med inriktning mot e-handel
WebbutvecklareE-commerce Fullstack Developer
Fullstack Developer
Systemutvecklare med inriktning mot e-handel
Webbutvecklare

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Medieinstitutet i Sverige AB