Drifttekniker - Processoperatör

Distans | Piteå

Som drifttekniker/processoperatör övervakar du produktionen, löser problem och utvecklar process och produkt. Nu med kurs i batteritillverkning!

Omfattning 400 YH-poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

1 augusti 2022

Ansök på creando.se

Öppen för sen anmälan

Sista ansökningsdatum

13 juni 2022

Fler starter

1 augusti 2023, 1 augusti 2024

Om utbildningen

Utbildningen kommer att ge dig den kompetens du behöver för att arbeta som drifttekniker eller processoperatör i modern processindustri som batteritillverkning, värmeverk, pappersindustri, raffinaderi eller annan kemisk industri. Som drifttekniker/processoperatör arbetar du tillsammans med dina kollegor i skiftlaget med att övervaka produktionen, lösa problem och utveckla process och produkt. Yrkesrollen och skiftarbetet ger stor frihet och möjligheter till utveckling. De företag som kan vara din framtida arbetsgivare finns över hela Sverige.

Utbildningen är på två år och går som en modifierad distansutbildning. Vid tio tillfällen träffas alla 3-5 dagar för föreläsningar, diskussioner och övningar. Övrig tid studerar du på hemorten med stöd av vår lärplattform där du också har kontakt med lärare och andra studerande. I de flesta kurser finns böcker framtagna för just den här utbildningen. Dessutom kommer det att bildas studiegrupper på olika orter dit lärare kommer för handledning. Du kommer att få låna en dator under utbildningstiden. I början läser du kurser som är gemensamma för att få den grundkunskap som behövs i all processindustri:
- Processtekniskt arbete
- LIA I - Processtekniskt arbete
- Energiteknik
- Processteknik I
- LIA II - Industriella processer
- Processtyrning
- Underhållsteknik
- Processteknik II

Under det andra året specialiserar du dig mot antingen batteritillverkning, värmeproduktion, skogsindustri eller kemisk industri genom anpassade kurser, val av LIA-plats och examensarbete.

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

Creando AB

Webbplats

Telefon