Kvalificerad CNC-tekniker

Bunden | Emmaboda

Utbildningen till kvalificerad CNC-tekniker sker i nära samarbete med Xylem i Emmaboda. En mycket stor del av utbildningen består av praktiskt arbete

Omfattning 400 YH-poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

1 september 2024

Gå till utbildningen

Sista ansökningsdatum

Kontakta utbildningsanordnaren

Fler starter

1 september 2026

Om utbildningen

Utbildningen kommer att bedrivas i mycket nära samarbete Xylem Water Solutions som är ett av de större företagen i regionen. Utbildningslokaler finns såväl i kommunens skollokaler som direkt på Xylem. Maskinpark och programvaror är väl uppdaterad. Detta koncept på utbildning är redan etablerat vad det gäller på gymnasiet och den kommunala vuxenutbildningen.
Inblandade företag kommer att erbjuda nödvändiga LIA-platser och vara delaktiga i utformning och genomförande av examensarbete. Flertalet av referensföretagen ingår i styrgruppen. Eftersom utbildningen är väldig specifik och teknikorienterad förutsätts att elever som söker är intresserade av ämnet teknik.
Efter avslutad utbildning ska den studerande ha kunskaper om/ i
CAD teknik,
CNC teknik
Produktionsteknik
Kvalitetsteknik
Lean Production
Materiallära
Internlogistik
Arbetsmiljö
Maskinunderhåll

Arbetsförmedlingens senaste prognos visar på en fortsatt stark arbetsmarknad i Kalmar län inom vissa områden. Många branscher har länge haft svårt att få kvalificerad arbetskraft och därmed finns större chans även för nyutexaminerade att snabbt komma in i arbetslivet. I urvalet av yrken och yrkesgrupper som arbetsförmedlingen i sin information "jobbmöjligheter" anser ha stor brist på arbetskraft – liten konkurrens om jobb – i Kalmar län finns CNC-operatör med.
Efter genomgången utbildning finns mycket goda möjligheter till arbete inom sektorn. Alla de företag som har skrivit på ansökan till YH utbildning söker arbetskraft idag inom cnc teknik vilket ger goda möjligheter till arbete direkt efter utbildningen.
Krav för att söka utbildningen är grundläggande kompetens för högre studier.

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

Emmaboda kommun