Cloud- och Infrastrukturspecialist

Distans | Växjö

Cloud- och infrastruktur­specialist - en utbildning för dig som vill lära dig mer om molnet och IT-infrastruktur.

Omfattning 420 YH-poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

1 augusti 2024

Gå till utbildningen

Sista ansökningsdatum

Kontakta utbildningsanordnaren

Om utbildningen

I dag har nästan varenda människa en direktkoppling till molnet, både i sin privata vardag och i sitt arbete. Cloudteknologin har öppnat dörrar för effektiv lagring och delning välden över. Vilket i sin tur medfört att allt fler verksamheter väljer att lägga stora delar av sina IT-miljöer i just molnet.

När allt fler väljer att satsa på cloudlösningar ökar också behovet av experter inom området. Som Cloud- och Infrastruktur­specialist hjälper du till att rodda och navigera i dessa miljöer. Du blir alltså den viktiga länken mellan användare och teknik!

I utbildningen lär du dig att strukturera, implementera och felsöka i virtuella miljöer. Bland annat inom Microsofts kommersiella molnbaserade produkter och tjänster. Vidare får du även viktiga kunskaper gällande IT- och informationssäkerhet. Allt för att kunna bistå företag med expertis på sin väg mot effektivare och säkrare moln.

Vad blir du efter examen?

Efter examen kan du arbeta som:

2nd/3rd line supporttekniker
Cloud Infrastructure Specialist
IT infrastrukturspecialist
IT projektledare, nätverk
IT-ansvarig
Microsoft 365 Specialist

_________________________________________________________

OM EC UTBILDNING

EC Utbildning är specialiserade på att erbjuda Yh-utbildningar inom avancerad IT i nära samarbete med företag i branschen. Här får du en Yh-utbildning som överensstämmer med företagens behov. Syftet med våra utbildningar är att du snabbt ska kunna få jobb inom IT-området och på så sätt vara med och utveckla morgondagen!

En stor del av utbildningen hos EC Utbildning består av LIA (praktik) som du genomför ute på företag. LIA är en helt unik chans att få pröva dina nya kunskaper på riktigt, innan det är skarpt läge.

_________________________________________________________

EC STREAM - STUDERA VAR DU VILL

Du streamar troligtvis redan dina serier och din musik, varför inte också din utbildning? Med EC Stream vill vi ta det bästa av båda världar och ge dig möjlighet att själv bestämma var du vill studera. Detta innebär att du kan välja att ta del av utbildningen i skolan eller välja att följa lektionerna digitalt via livestreaming.

Mer information om EC Stream finns att hitta på vår hemsida.

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

EC Utbildning AB Växjö