Drift- och fastighetstekniker

Bunden | Jönköping

Är du teknikintresserad, duktig på service och en problemlösare? Då skulle du passa bra som drift- och fastighetstekniker.

Omfattning 300 YH-poäng (ca 1,5 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

22 augusti 2022

Ansök på folkuniversitetet.se

Öppen för sen anmälan

Sista ansökningsdatum

15 maj 2022

Fler starter

1 augusti 2023

Om utbildningen

I nära samarbete med fastighetsbranschen utbildar vi på Folkuniversitetet drift- och fastighetstekniker. Det är ett heltidsprogram inom Yrkeshögskolan där du på 1,5 år får lära dig allt som krävs för att börja arbeta direkt. Efter avslutad utbildning har du mycket goda chanser till jobb.

På utbildningen kommer du få lära dig allt du behöver inom:
VVS
IT
Styr- och reglerteknik
Energieffektivisering
Elteknik
Fastighetsekonomi
Fastighetsteknik
Driftoptimering
Juridik
Kommunikation
Projektledning

På vår utbildning studerar du två till tre dagar på plats i Jönköping, resterande tid läser du på egen hand. Om kursen tillåter kan undervisningen någon dag per vecka hållas på distans. Under tre längre perioder fördjupar du dina teoretiska kunskaper genom att praktisera på ett fastighetsföretag som du väljer själv. Utbildningen avslutas med ett examensarbete.

- Vad gör en drift- och fastighetstekniker?

Du ansvarar för den dagliga tillsynen av fastigheters tekniska system när det gäller drift, underhåll och skötsel. Det är ett rörligt och omväxlande jobb, där du arbetar både praktiskt och teoretiskt. I din vardag möter du dagligen dina kunder och är företagets ansikte utåt.

En stor del av arbetet består i att energieffektivisera och driftoptimera befintliga anläggningar och system inom exempelvis värme och ventilation. Det innebär att du får göra nulägesanalyser och utifrån dessa komma med förslag på lösningar som långsiktigt förbättrar verksamheten, utifrån ett ekonomiskt, tekniskt och miljömässigt perspektiv. (Hämtat från Fastighetsbranschens Utbildningsnämnd.)

- Goda chanser till jobb!

I fastighetsbranschen går utvecklingen kring digitalisering, energieffektivisering och nya tekniska lösningar mycket snabbt. Detta har i kombination med stora pensionsavgångar lett till kompetensbrist i branschen. Behovet är därför stort på drift- och fastighetstekniker med ny och uppdaterad kompetens.

Bli det du läser och sök till drift- och fastighetstekniker redan idag!

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

Folkuniversitetet - Kursverksamheten vid Stockholms universitet