IT-säkerhetstekniker

Ansök på schartau.se

3 maj 2019

Din framtid som IT-säkerhetstekniker

Utbildningen ger dig de kunskaper, färdigheter och kompetenser som du behöver för att arbeta med IT-säkerhet. Med en examen som IT-säkerhetstekniker kommer du att bli mycket attraktiv på arbetsmarknaden då det inte utbildas tillräckligt med kompetent personal inom området. Ökad komplexitet i informationshanteringen ökar sårbarheten och har tillsammans med globaliseringen & digitaliseringen skapat interna och externa hotbilder.

Företagen måste stärka sina IT-avdelningar med denna kompetens. Nya EU lagar kräver även en spetskompetens som få har. Idag fattas det cirka 30 000 IT-experter bara i Sverige. År 2019 beräknas det fattas två miljoner IT-säkerhetsexperter globalt.

Efter examen ska du kunna arbeta som:

IT-säkerhetskonsult
IT-säkerhetstekniker
Datasäkerhetskonsult
IT-säkerhetsansvarig på ett mindre företag
Datasäkerhetstekniker
Informationssäkerhetskonsult

Goda framtidsutsikter

Stockholmsregionen är Sveriges IT-motor och en av Europas mest expansiva IT-kluster. Hela 50-60 procent av den totala omsättningen i den svenska IT-branschen är koncentrerad till Stockholmsregionen. Efterfrågan på kompetent personal kommer att vara fortsatt hög de kommande åren. Alla sektorer och branscher efterfrågar denna kompetens. Många av dagens digitala tjänster utförs från mobila enheter och via appar.

Detta ställer höga krav på företag och myndigheter som måste ha kompetens för att garantera säkerheten och skydda sina egna och sina kunders intressen. Arbetslivet visar ett mycket stort intresse för utbildningen och skolans nära samarbete med ett brett urval av företag, kommuner och organisationer garanterar att du får rätt kvalifikationer för din framtida karriär.

Allt du behöver

Utbildningen omfattar fyra terminer studier. En tredjedel utgörs av LIA-praktik (Lärande I Arbete) fördelat på två perioder. För att bli en duktig IT-säkerhetstekniker krävs det att man har praktisk erfarenhet, är en god kommunikatör samt kan hantera både de hårda och lite mjukare teoretiska bitarna. Denna yrkesroll kräver även ständiga uppdateringar i kompetensdepån då IT-hoten förändras och globaliseras.

För att ge dig ett helhetsperspektiv omfattar utbildningen bl.a. kurser i Datorsäkerhet, Incidenthantering, Nätverksadministration och Konfiguration, Nätverkssäkerhet samt Programmering och Shellscripting. Många har ett praktiskt fokus. Den nära verklighetsanknytningen går som en röd tråd genom hela utbildningen och studiebesök och föreläsare från branschen ingår som mycket viktiga delar i kursupplägget. Utbildningen är på heltid så räkna med att arbetsinsatsen kommer att kräva 40 h studier i veckan.

Stockholms stad, Frans Schartaus Handelsinstitut