Mjukvarutestare

Stockholm | Bunden

Omfattning 300 poäng (ca 1,5 år)

1 augusti 2019

Ansök på iths.se

Som student på IT-Högskolans utbildning till mjukvarutestare lär du dig automatiserad testning och får en unik kompetens som är eftertraktad på arbetsmarknaden och som ger studenterna ett försprång i yrkeslivet.

Under utbildningen:
Till att börja med lär du dig grunderna i programmering och förmågan att kommunicera med kunder och utvecklare på ett effektivt sätt. Nästa steg är att lära dig de olika testverktyg och att skapa automatiserade tester. Du kommer lära dig att testa större system, mobilapplikationer, webbapplikationer och enklare spel. Allt för att du ska kunna hitta buggar och defekter så effektivt som möjligt. Därför utgår utbildningen från branschens behov och krav på kvalitetssäkra dataprogram. Du kommer lära dig hela processen från kravspecifikation till lanserad produkt.

Under utbildningen lär du dig förstå en kravspecifikation, inse vad som kan gå fel i utvecklingen, systematiskt genomföra tester och rapportera testutfallet. Utbildningens fokus mot automatiserad testning är djupt förankrad i branschen och kommer ge dig stora konkurrensfördel mot övriga testare. Du får lära dig teori som är avgörande för att verka som mjukvarutestare men framförallt erfarenheten att genomföra testning i praktiken.
Under utbildningen kommer du delta i större projekt med andra YH-utbildningar på IT-Högskolan och därmed uppleva en verklig utvecklingsprocess innehållande testning av skarpa hemsidor, appar och system.
Du erbjuds du en kostnadsfri ISTQB-certifiering som branschen värdesätter högt. Som student på IT-Högskolan tar du del av den exklusiva företagspool som är kopplad till utbildningen. 100% av alla studenter på utbildningen har fått relevanta LIA-plats.

Efter utbildningen:
Just nu råder det stor brist på mjukvarutestare och efterfrågan från branschen är stor. Utbildningen ger dig de kunskaper och praktiska erfarenhet som branschen efterfrågar. Har du även erhållit ISTQB-certifieringen är du extremt eftertraktad på arbetsmarknaden.

Efter avslutad utbildning kan du arbeta som:
- Mjukvarutestare
- Testledare