IT-säkerhetsingenjör

Bunden | Enköping

IT-säkerhetsingenjör är ett 2-årigt YH-program. Specialister inom IT-säkerhet och cybersäkerhet efterfrågas av både näringsliv och offentlig sektor.

Omfattning 400 YH-poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

16 september 2024

Gå till utbildningen

Sista ansökningsdatum

31 maj 2024

Fler starter

1 september 2025, 1 september 2026

Om utbildningen

IT-säkerhetsingenjör är ett 2-årigt YH-program om totalt 400 yh-poäng (80 veckor). De första tre terminerna är skolförlagda med både praktiska och teoretiska moment. Den fjärde och sista terminen gör du LIA under 20 veckor hos någon av de många organisationer som kommer att rekrytera direkt från detta YH-program.

Studieformat och studietakt
Du studerar på heltid ca 40 h per vecka. Utbildningen genomförs "onsite" i Enköping med i genomsnitt 3 dagar föreläsningar och 2 dagar egenstudier och grupparbeten under en studievecka. Undervisningen sker främst på svenska även om moment på engelska kan förekomma. För att du ska nå läromålen krävs det att du närvarar och lägger tid och energi på dina studier. I gengäld väntar dig en oerhört spännande och dynamisk yrkesroll där du har goda möjligheter att utvecklas och jobba med viktiga uppgifter för näringslivets och landets digitala säkerhet.

IT-säkerhetsingenjör leder till jobb
Specialister inom IT-säkerhet och cybersäkerhet efterfrågas av flertalet av landets organisationer, såväl inom näringslivet som i den offentliga sektorn. Redan under din utbildningstid kommer du i kontakt med rekryterande bolag genom dina föreläsare, projektarbeten, studiebesök och LIA (lärande i arbete). YH-programmet har också en ledningsgrupp som säkerställer att du får rätt kompetens inom IT-området som utvecklas mycket snabbt.

Enköping nav för landets IT-säkerhetskompetens
Försvarsmakten och FMV i Enköping är två stora aktörer som deltar i och stöttar YH-programmet. Här finns också stora och uppskattade arbetsgivare såsom AFRY och Combitech där du blir en viktig medspelare inom området. Även mindre och snabbt växande bolag såsom Rödsvart behöver din kompetens och här kan du växa i takt med din nya arbetsgivare. Enköping är ett naturligt nav för näringslivets och rikets IT-säkerhet. Skolan ligger nära tåg- och busstationen för dig som kommer att pendla.

Kompetenta föreläsare och engagerat YH-team
YH-programmet genomförs i direkt samverkan med arbetslivet. Därför har våra föreläsare och handledare färsk spetskompetens och vi har möjlighet att följa med utvecklingen i realtid. Vårt YH-team stöttar dig med den information och struktur du behöver digitalt och på plats under utbildningens olika faser.


Tveka inte att kontakta oss på yh(at)enkoping.se eller 0171-625076 om du har frågor och funderingar. Varmt välkommen att höra av dig och att lämna in din ansökan f om 1 feb 2024. //YH-teamet i Enköping

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

Enköpings kommun, Yrkeshögskolan i Enköping

Webbplats

Telefon