Systemutvecklare i Java och JavaScript

Distans | Piteå

Kodningsentusiast? Forma din framtid som IT-expert! I utbildningen får du insikter och färdigheter för en blomstrande karriär inom IT-branschen.

Omfattning 400 YH-poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

2 september 2024

Gå till utbildningen

Sista ansökningsdatum

15 april 2024

Fler starter

1 september 2025, 1 september 2026

Om utbildningen

Systemutvecklaren – konstant efterfrågad och eftersökt: Systemutvecklare är ett yrke som efterfrågas och eftersöks konstant. Många arbetsplatser föredrar dessutom numer att ha utvecklare anställda framför att hyra in personal. Allt fler tjänster och yrken digitaliseras och därmed behövs duktiga utvecklare på vägen. Microsofts DevOps, ett utvecklingsverktyg, är en viktig del i detta. Här kan utvecklaren kombinera mjukvaruutveckling med IT och drift. I utbildningen får du även lära dig Java och JavaScript som kommer ge dig ytterligare stora yrkesfördelar.

Utbildningen på distans: Du läser utbildningen under ca 2 år, helt på distans! Du kommer kunna ta del av både inspelat material digitalt och få tolv timmars lärarledda lektioner per vecka. Resten av tiden är självstudietid där läser in det ni gått igenom. då du själv ansvarar för att läsa in allt som krävs för att nå kunskapsmålen.

När kurserna startar går vi igenom kunskapsmål, centrala innehåll och bedömningsuppgifter. Du får tillgång till schema och information om de resurser som finns för att du ska kunna nå önskat mål med de bedömningsuppgifter som kommer. I utbildningen kommer du bland annat få lära dig om Java och JavaScript. Utbildningen går på heltid och motsvarar 40 timmar per vecka.

LIA – praktisera som systemutvecklare på en arbetsplats: En viktig del i utbildningen är din LIA-period. Det är under utbildningens LIA-perioder (praktik) som du får chans att omsätta dina teoretiska kunskaper ute på ett företag. På LIA:n kommer du fungera som en junior utvecklare där du får delta i riktiga projekt ihop med kollegor som kan ge feedback och stöd. Förutom att du får chans att testa på yrket ”på riktigt” knyter du även viktiga kontakter inför framtiden.

Efter utbildningen – specialiserade kunskaper inom DevOps, agila metoder och Java/JavaScript: När du gått klart utbildningen har du specialiserade kunskaper om de viktigaste delarna för en Java och JavaScripts-utvecklare. Till exempel arbetsmetoder för utveckling i team, kvalitetskriterier för programmeringsprojekt, agila metoder, DevOps, versionshantering, utvecklingsmiljöer, automation och deploy.

Du kommer ha kunskap om API:er, FullStack och integration, arbete med databaser (modellering, optimering, säkerhet, lastbalansering samt SQL), säkerhet inom systemutveckling och systemdesign.

Utöver systemutvecklare i Java och JavaScript kommer du kunna jobba i titlar som:
- Systemutvecklare i Java och JavaScript
- IT-utvecklare
- Javautvecklare
- Mjukvaruutvecklare
- Systemutvecklare
- Webbprogrammerare
- Webbutvecklare

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

Lernia Utbildning AB

Webbplats

E-post

Telefon