Mjukvaruutvecklare inriktning AI

Bunden | Halmstad

Vill du vara med och skapa framtidens system och applikationer med AI? Då är utbildningen Mjukvaruutvecklare med AI-kompetens rätt för dig!

Omfattning 400 YH-poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

1 augusti 2024

Gå till utbildningen

Sista ansökningsdatum

Kontakta utbildningsanordnaren

Fler starter

1 augusti 2025, 1 augusti 2026

Om utbildningen

Mjukvaruutvecklare med AI-kompetens spelar en nyckelroll i den tekniska utvecklingen, där kreativ problemlösning och passion för innovation är grundläggande för att forma framtidens värld. Globalt sett är Kina och USA föregångare inom AI-utveckling men i Sverige gör företag och organisationer betydande investeringar i digitalisering och användning av AI. Vi har också antagit en AI-agenda med målet att koordinera och stärka kompetenserna för att göra AI till en central faktor i övergången mot ett hållbart samhälle.

Det ökande behovet av välutbildade mjukvaruutvecklare och den snabba framstegen inom artificiell intelligens skapar en gynnsam marknad för dig som vill arbeta som mjukvaruutvecklare. Med vårt omfattande nätverk av samarbetspartners ger vi dig inte bara kunskaper och färdigheter utan också en direkt väg in i arbetslivet genom flera veckors praktik.

Utbildningen Mjukvaruutvecklare med AI-inriktning är utvecklad i nära samarbete med ledande företag och experter inom branschen för att matcha specifika behov av kompetens inom programutveckling och artificiell intelligens. Den fokuserar primärt på objektorienterad programmering och under utbildningen kommer du att få insikter i flera relevanta programmeringsspråk.

Vad gör en mjukvaruutvecklare?
En mjukvaruutvecklare skapar och skriver programkod för att instruera datorer och andra digitala enheter att utföra specifika uppgifter. En programmerare måste vara bekant med olika programmeringsspråk, såsom Python, C++, JavaScript, och andra, beroende på det specifika användningsområdet.

I rollen arbetar du även med att genomföra tester för att säkerställa att koden fungerar korrekt och uppfyller kraven. Ytterligare en arbetsuppgift är att skriva och underhålla dokumentation för kod och system för att underlätta för andra att förstå och underhålla koden. Mjukvaruutvecklare arbetar ofta i team och måste kunna samarbeta med andra utvecklare, designers, och andra intressenter för att säkerställa att projektet når sina mål.

En skicklig mjukvaruutvecklare sträcker sig bortom att bara skriva kod. Med en inriktning på objektorienterad programmering och AI blir du mer än bara en tekniker. Genom att strukturera din kod som ”objekt” – enheter som innehåller både data och funktioner – skapar du inte bara program, utan innovativa lösningar.

Läs mer om yrkesrollerna efter utbildningen på vår hemsida!

Utbildning på NBI/Handelsakademin
Med målsättningen att du som studerande ska vara väl rustad för kommande arbetsliv och uppleva din studietid som intressant, rolig och inspirerande, arbetar vi utifrån en gemensam pedagogisk plattform och format. Lärandet sker såväl på skolan som online och genom praktik (LIA). Detta är en schemalagd heltidsutbildning med undervisning 2-3 dagar per vecka. Övrig tid arbetar du självständigt eller i grupp. Under lärande i arbete, LiA, följer du de arbetstider som gäller på företaget. Antalet schemalagda dagar kan variera något mellan kurserna.

Läs mer om att studera på NBI/Handelsakademin på vår hemsida!

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

Handelsakademin i Göteborg AB