Systemutvecklare inriktning .NET

Bunden | Göteborg

Vill du designa och utveckla framtidens IT-system? Då är utbildningen Systemutvecklare med .NET-inriktning rätt för dig!

Omfattning 400 YH-poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

1 augusti 2024

Gå till utbildningen

Sista ansökningsdatum

19 maj 2024

Fler starter

1 augusti 2025, 1 augusti 2026

Om utbildningen

Idag är Systemutvecklare ett av de vanligaste yrkena i Sverige. Arbetsmarknaden för den som utbildar sig är ljus, IT-branschen har en utmaning med att hitta rätt kompetens. Behovet är inte på långa vägar tillgodosett och branschen fortsätter att expandera.

Behovet av IT- och digital kompetens sträcker sig över flera områden, från detaljhandel till verkstads- och fordonsindustrin, i takt med att arbetsliv och myndigheter genomgår omfattande digitala transformationer. Marknadsundersökningar från olika aktörer, inklusive IT & Telekomföretagen och Transportindustrin, tyder på att kompetensbristen inom IT är ett av de största tillväxthindren i Sverige. Flera prognoser pekar på en kraftigt växande ökning av behovet av systemutvecklare vilket skapar gynnsamma möjligheter för dem med rätt kompetens.

Det stora behovet av utbildade Systemutvecklare ger dig goda möjligheter till jobb. Och med ett omfattande nätverk och stark koppling till arbetslivet ger vi dig förutom kunskaper och färdigheter en direkt väg in i arbetslivet genom flera veckors praktik.

Utbildningen Systemutvecklare med .NET-inriktning är utvecklad i nära samarbete med ledande företag och experter inom branschen för att matcha specifika behov av kompetens inom systemutveckling.


Vad gör en Systemutvecklare?
Som systemutvecklare är du en nyckelperson vid utveckling och förändring av IT-system. Du deltar genom hela utvecklingsprocessen – från analys och design till programmering, test och dokumentation. Utbildningen ger dig inte bara tekniska färdigheter utan också insikter om säkerhet, kravhantering och kundförståelse, vilket gör dig attraktiv på arbetsmarknaden.

Du kommer att vara en avgörande kraft i skapandet och utvecklingen av innovativa IT-lösningar, och din förmåga att se helheten och samarbeta med olika intressenter kommer att forma din nya framtid inom systemutveckling.

Din expertis ligger i att skapa och förbättra IT-system genom att använda olika programmeringsspråk. Genom noggrann analys och design ser du till att systemet uppfyller användarnas krav och förväntningar. Ditt arbete innefattar inte bara att skriva kod utan också att genomföra omfattande tester för att säkerställa systemets kvalitet och funktionalitet.

Din förmåga att samarbeta med andra utvecklare, projektledare och användare är avgörande och du spelar en nyckelroll i att dokumentera och förklara systemets struktur.

Läs mer om yrkesrollerna efter utbildningen på vår hemsida!


Utbildning på NBI/Handelsakademin
Med målsättningen att du som studerande ska vara väl rustad för kommande arbetsliv och uppleva din studietid som intressant, rolig och inspirerande, arbetar vi utifrån en gemensam pedagogisk plattform och format. Lärandet sker såväl på skolan som online och genom praktik (LIA). Detta är en schemalagd heltidsutbildning med undervisning 2-3 dagar per vecka. Övrig tid arbetar du självständigt eller i grupp. Under lärande i arbete, LiA, följer du de arbetstider som gäller på företaget. Antalet schemalagda dagar kan variera något mellan kurserna.

Läs mer om att studera på NBI/Handelsakademin på vår hemsida!

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

Handelsakademin i Göteborg AB