Systemutvecklare Inbyggda system (Internet of Things)

Bunden | Stockholm

Programmera och utveckla framtidens uppkopplade mjukvara och hårdvara! 📡

Omfattning 400 YH-poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

1 september 2024

Gå till utbildningen

Sista ansökningsdatum

Kontakta utbildningsanordnaren

Fler starter

1 september 2025

Om utbildningen

Internet of things innebär utveckling av allt som kan kopplas upp mot nätet. Oavsett om det är smarta hem, tvättmaskiner eller ett nytt betalssystem så växer marknaden snabbt för allt som är uppkopplat.

Systemutvecklare inbyggda system är YH-programmet för dig som vill programmera nya lösningar både för privatpersoner, industrin, fastighetsbranschen och mycket mer.

Vad gör en systemutvecklare inbyggda system?
I din yrkesroll som systemutvecklare är du specialiserad inom inbyggda system och ansvarig för att utveckla och integrera system i fysiska enheter. Programmering utgör en betydande del av din yrkesroll, och du behöver därför behärska olika former av programmering. Som systemutvecklare inbyggda system kan du arbeta med ett projekt från idé till programmering, testing fram till färdig lösning. Du ser också till att dina lösningar lever upp till de krav på bl.a IT-säkerhet som ställs idag.

Efter några år i branschen kan du också arbeta med att utveckla nya produkter från grunden eller implementera nya funktioner till befintliga system.

STI:s utbildning
Systemutvecklare inbyggda system är en bred utbildning som ger dig kunskap om att effektivt arbeta med systemutveckling med fokus på inbyggda system. Du lär dig hur olika system är uppbyggda och hur de samverkar med olika enheter. Under din utbildning programmerar och utvecklar du i programspråk som till exempel C/C++. Du får även kunskaper om IT-säkerhet och testning för att kunna leverera lösningar med hög kvalitet som möter dagens krav på säkerhet.

Utbildningen passar dig som är intresserad av programmering och utveckling både för mjukvara och system, men också av hårdvara.

I din utbildning ingår det två längre perioder med LIA-praktik. Här är du ute på företag i branschen och arbetar med riktiga projekt och knyter kontakter inför ditt framtida yrkesliv som systemutvecklare med specialfokus inom inbyggda system.

Läs mer om systemutvecklare inbyggda system på vår hemsida. Välkommen till STI!

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

Stiftelsen Stockholms Tekniska Institut

Webbplats

E-post

Telefon