Ytbehandlingsspecialist

Distans | Trollhättan

Bli en eftertraktad specialist inom ytbehandling! Var med och utveckla miljövänliga metoder och garantera kvaliteten på varje projekt.

Omfattning 215 YH-poäng (ca 1 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska och engelska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

26 augusti 2024

Gå till utbildningen

Sista ansökningsdatum

15 maj 2024

Fler starter

1 augusti 2025, 1 augusti 2026

Om utbildningen

Arbetet som ytbehandlingsspecialist är självständigt och omväxlande med arbetstillfällen i hela landet. Med ökat fokus på hållbarhet och klimat kommer du vara en viktig del i arbetet med att utveckla nya miljövänliga arbetsmetoder. Under utbildningen lär du dig att planera och genomföra förbehandlingar och utföra yt- och rostskyddsbehandlingar med hänsyn till miljö och kvalitet. Du förbereds för ett självständigt arbete där planering och resurssättning är en naturlig del.

Du blir utbildad och certifierad för att applicera ytbehandlingar på flera typer av material såsom metaller, trä, plast och betong. De ytbehandlingar du kommer utföra kan inkludera målning, beläggning och rostskydd. En del av arbetet är även att inspektera och utvärdera ytbehandlingar för att säkerställa kvaliteten på arbetet.

Om du är en person som gillar att vara aktiv, ta dig an nya utmaningar och inte är rädd för utmanande miljöer är denna utbildning något för dig.

Hur ser framtiden ut för en ytbehandlingsspecialist?
Branschen välkomnar dig med öppna armar. Efterfrågan på ytbehandlingsspecialister är stor. Du kommer att vara väl förberedd inom många områden, förutom den teoretiska utbildningen så erbjuds du en mängd certifieringsutbildningar som öppnar vägen till nya arbeten.

I utbildningen ingår också en stor del LIA (Lärande i Arbete) på ett av företagen som står bakom utbildningen. De ger dig möjligheten att lära dig arbetet på en riktig arbetsplats och knyta viktiga kontakter. De flesta går dessutom direkt ut i jobb efter utbildningens slut. I samband med LIA kan det förekomma hos vissa företag att de har uppdrag hos kunder som kräver ett utdrag ur belastningsregistret.

Det här kan du jobba med

Ytbehandlingsspecialist
Yt-och rostskyddsmålare
Yt-och rostskyddsspecialist

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

YH Akademin AB

Webbplats

E-post

Telefon