Försäkringsrådgivare

Distans | Malmö

Försäkringsrådgivaren har en central funktion hos försäkringsbolagen och bankerna. Här lär du dig allt du behöver för att starta din nya karriär

Omfattning 400 YH-poäng (ca 2 år)

Examen Yrkeshögskoleexamen

CSN-berättigad Ja

Undervisningsspråk Svenska

Studietakt 100%

Kvalifikationsnivå (SeQF) 5

Studerandeavgift Nej

Nästa utbildningsstart

1 augusti 2024

Gå till utbildningen

Sista ansökningsdatum

Kontakta utbildningsanordnaren

Fler starter

1 augusti 2025

Om utbildningen

Liv, sak och person
Försäkra dig om en nya rolig, stabil och lönsam karriär. Försäkringsrådgivaren har en central funktion hos försäkringsbolagen och bankerna. Här lär du dig allt du behöver för att direkt kunna starta din nya karriär.

Växande marknad
Försäkringsbranschen i Sverige växer explosionsartat. Sammanlagt betalas det årligen in över 510 miljarder kronor till försäkringsföretagen i form av premier. Och trenden är tydlig, vi vill ha försäkringar och gärna fler. Därför behövs det fler kollegor med rätt kompetens. Här är utbildningen som ger dig det.

Vad gör en Försäkringsrådgivare?
Försäkringsrådgivare marknadsför, föreslår och säljer försäkringar till privatpersoner eller företag. Du analyserar och ger råd samt tar fram försäkringslösningar som täcker kundens behov.

Vad lär man sig på utbildningen?
YH-programmen Försäkringsrådgivare ger dig specialiserade kunskaper för att kunna ge råd och ingå försäkringsavtal. Du får också kunskaper i företagsekonomi, juridik, compliance, risk management och digitalisering. Utbildningen ger den teoretiska grunden att efter avslutad utbildning, avlägga licenstest hos InsureSec för liv, sak och person.

Gott om arbeten över hela Sverige
Behovet av ny kompetens på grund av digitaliseringens påverkan är stor, men även kompetenskraven har ökat inom traditionella ämnen som försäkringsekonomi, försäkringsrätt, skadeståndsrätt och compliance. Framtidsutsikterna för yrkesrollen är stabil och väldigt ljus.

Roligt och kreativt arbete
Försäkringsbranschen är inte topp tio bland yngre människor, men den borde vara det. Branschen är snabb, lättrörlig och det händer hela tiden nya saker. Dessutom träffar du väldigt många människor som du kan hjälpa i din yrkesroll. Fördelen med att arbeta som försäkringsrådgivare är att du oftast är anställd hos ett stort försäkringsbolag eller en bank som har ordnade arbetsmiljöer.

Hur stor är branschen?
Försäkringsbranschen består av över 300 försäkrings- och tjänstepensionsföretag varav 37 är utlandsägda och representerade i Sverige via filialer och agenturer. Totalt sysselsätter branschen drygt 22 000 personer i Sverige, vilket motsvarar en halv procent av antalet anställda på den svenska arbetsmarknaden, enligt Svensk Försäkring. Och många fler behövs.
Yrkesroller efter examen
• Administratör
• Försäkringsförmedlare
• Försäkringsrådgivare
• Försäkringstjänsteman, skadereglerare
• Riskbedömare

9 av 10 får jobb
Vi är en av få yrkeshögskolor som är kvalitetsauktoriserade. Vilket är en trygghet för dig som studerar här. Enligt uppgifter från YH-myndigheten har ungefär 9 av 10 ett kvalificerat jobb när de tar examen från en YH-utbildning.

Praktikperioder
Ungefär en tredjedel av studietiden gör du praktik på någon av de ledande företagen i branschen. Det ger dig möjlighet att utveckla din kompetens och skapa ett stort nätverk

Nära samarbete med branschen
Stockholm School of Business har ett tätt samarbete med några av branschens främsta föreläsare och lärare. Det sitter även flera välkända företag med i utbildningens ledningsgrupp.
Kostnadsfri och CSN-berättigad
Det kostar inget att gå utbildningen men eventuella utgifter för läroböcker kan förekomma.

Visa mer

Behörighet

Utbildningsanordnare

Här hittar du kontaktuppgifter till skolan som anordnar utbildningen.

Logotyp

Stockholm School of Business

Webbplats

E-post

Telefon